spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

S-a vândut o bancă românească! Iată suma

- Advertisement -

Piraeus Bank Grecia a vândut ieri subsidiara ATE Bank din România unor investitori români, pentru aproximativ 10 milioane de euro, potrivit unor surse consultate de Mediafax.

„Cumparatorii au preluat doar autorizaţia băncii, împreună cu infrastructura şi capitalul social, iar bilantul ATE Bank va fi absorbit de Piraeus”, au declarat sursele citate.

În toamna anului trecut a apărut informaţia că un grup format din peste zece oameni de afaceri, printre care Gruia Stoica sau Dorel Umbrarescu, la care se alăturau cele cinci societati de investiţii financiare, va prelua afacerea ATE Bank în România.

Noua bancă ar urma sa fie condusa de fostul prim-vicepresedinte Raiffeisen Bank Marinel Burduja, care este şi artizanul negocierilor. Burduja nu a putut fi contactat.

La mijlocul anului trecut, Piraeus Bank Grecia a preluat ATE Bank Grecia, inclusiv toate sucursalele din regiune, adică şi 93,27% din acţiunile ATE Bank România.

ATE Bank România a fost înfiinţată în anul 1990, ca Banca pentru Mică Industrie şi Liberă Iniţiativă, fiind prima bancă cu capital mixt (român şi străin) din România.

EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.