spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
29-mai-2024

Un medicament MINUNE este acum disponibil si în România (Iasi). Substanta actioneazã ca un REFLECTOR asupra TUMORILOR cerebrale

- Advertisement -

Fluoresceina, asa cum o spune si numele, este un colorant fluorescent care odatã ajuns în organism schimbã culoarea tumorii, delimitând-o de tesutul sãnãtos, pentru ca medicii sã lucreze cu maximã precizie. Primul spital care va primit avizul de a o folosi se aflã în capitala Moldovei.

Conducerea Spitalul “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi a primit sãptãmâna trecutã microscopul cu fluoresceinã si cinci alaminotransferazã, un aparat medical de ultimã generatie utilizat pentru bolnavii diagnosticati cu tumori cerebrale si leziuni vasculare si mai asteaptã doar avizul Agentiei Nationale a Medicamentului pentru a folosi pentru prima datã în România acest medicament revolutionar.
Alimenteaza cu EfixS! EfixS de la Rompetrol iti garanteaza aceeasi protectie Efix, cu un plus de putere! Detalii aici

Ce-i drept, investitia nu a fost tocmai ieftinã, microscopul costând circa 250 de mii de euro. Medicamentul a fost deja folosit cu succes în tãrile din Uniunea Europeanã, iar medicii cred cã în maximum o lunã de zile vor putea efectua primele operatii de acest gen, scrie bzi.ro.

“Am depus documentatia si asteptam aprobare de la Agentia Nationala a Medicamentului si a unei comisii de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii pentru a putea folosi substanta fluoresceina, pe care o vom administra pacientilor inainte de interventia chirurgicala. Pana acum acest medicament, care este o substanta de contrast, nu a fost utilizat in Romania.

Cred ca intr-o luna vom putea efectua primele interventii chirurgicale. Nu toti pacientii vor avea indicatii pentru aceasta substanta. Ca orice medicament, exista indicatii si contraindicatii. Bineinteles ca inainte de operatie este nevoie de o anumita pregatire a pacientilor. A fost adus in spital si microscopul cu fluoresceina si cinci alaminotransferaza pe care le vom folosi pentru pacientii cu leziuni tumorale cerebrale si leziuni vasculare. Microscopul este de ultima generatie si am efectuat primele interventii, dar utilizand numai partea optica”, a declarat dr. Lucian Eva, manager la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

EVZ.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.