spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
28-mai-2024

ATENTATUL de la Boston. Medicii: “Spitalele arãtau ca niste zone de RÃZBOI. Asa ceva nu vezi decât o datã în viatã”

- Advertisement -

Medicii din Boston s-au confruntat azi-noapte, dupã explozia celor douã bombe de la maratonul anual, cu imagini desprinse parcã dintr-un spital de rãzboi, relateazã presa americanã.

Pe lângã pacientii cu tãieturi sau rãni provocate de suflul exploziei, medicii din Boston s-au confruntat si cu numeroase cazuri de membre ciuruite sau de-a dreptul sectionate de schijele împrãstiate peste tot de dispozitivele explozibile. Mai mult decât atât, echipele de medici chirurgi din Boston au fost obligate sã efectueze cel putin 10 operatii de ampuare.

Pornind de la relatãrile medicilor cu privire la rãnile provocate de dispozitivele explozive, specialistii în terorism consultati de jurnalistii de la CNN sustin cã bombele au fost create de asa naturã încât sã provoace o dispersie cât mai mare a srapnelului. Faptul cã majoritatea victimelor sunt rãnite la nivelul membrelor inferioare sugereazã cã bombele au fost amplasate undeva aproape de nivelul solului.

Printre cei 28 de pacienti care au ajuns la Spitalul Brigham and Women, cel putin nouã dintre ei au rãni care ar putea duce la o eventualã amputare.”Pentru medicii care nu activeazã în medicina militarã, asemenea evenimente se întâmplã o datã în viatã”, a declarat, pentru Boston Globe, dr. Ron Walls, seful Departamentului de Urgentã.

O situatie similarã s-a înregistrat si la Spitalul General Massachusetts.

“Majoritatea dintre cele 29 de victime prezenta rãni provocate de obiecte mici, metalice. Nu putem preciza încã dacã erau bucãti din dispozitivele explozive sau doar lucruri pe care suflul exploziei le-a aruncat în aer”, explicã medicul chirurg Peter Fagenholz, potrivit CNN.

Persoanele cele mai grav rãnite, mai spune Fagenholz, prezentau traumatisme ale tesuturilor, vaselor de sânge si ale oaselor, majoritatea fiind localizate la nivelul membrelor inferioare. “Unii pacienti vor suferi amputatii. Altii, vor avea nevoie de mai multe interventii complexe, pe parcusul zilelor urmãtoare”, explicã dr. Fagenholz, adãugând cã a fost în sala de operatii timp de aproape 14 ore.

Douã bombe au explodat ieri, aproape de linia de sosire a maratonului anual de la Boston, ucigând trei persoane, printre care si un copil de opt ani, si rãnind alti 144 de oameni.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.