spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

La Bacau, se strang semnãturi pentru proiectul “Aducem Basarabia acasã”

- Advertisement -

Platforma Civicã “Actiunea 2012″ a demarat cea mai amplã campanie de strângere de semnãturi pentru proiectul prin care se doreste apropierea dintre România si Republica Moldova, sub genericul “Aducem Basarabia acasã”. Voluntarii Platformei din toate judetele României vor colecta 200.000 de semnãturi care vor însoti un pachet legislativ menit sã apropie decisiv cele douã maluri ale Prutului. Proiectul de lege privind statutul cetãtenilor Republicii Moldova pe teritoriul României vizeazã dezvoltarea comunã culturalã, educationalã, socialã si economicã a cetãtenilor din cele douã state românesti.
Filiala Bacãu a Platformei Civice “Actiunea 2012″ îsi propune strângerea a cel putin 5.000 de semnãturi în decursul urmãtoarelor patru luni.

Membrii filialei au hotãrât ca actiunea de strângere a semnãturilor sã demareze joi, 18 aprilie. În acest sens, vor fi cooptati si instruiti 50 de voluntari din Bacãu, Moinesti, Onesti si Comãnesti si va fi amenajat, în municipiul Bacãu, un punct permanent de strângere a semnãturilor, la Natura Club – Str. 9 Mai nr. 35. “Rezultatele acestei campanii vor reprezenta un semnal foarte puternic atât pentru institutiile de stat din România, cât si pentru cele din Republica Moldova cu privire la dorinta românilor de a-si aduce fratii acasã si prioritatea pe care o are acest deziderat comparativ cu alte zone de interes ale acestora”, ne-a declarat Cãtãlin Albisteanu, coordonator Platforma Civicã “Actiunea 2012″. (Cãtãlina CHIFU)

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.