spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Noua sefa a spitalului judetean!

- Advertisement -

Astãzi, concurs fãrã emotii la SJU Vaslui

FÃRÃ EMOTII Consilierul local PSD, psihologul Ana Rinder, candideazã astãzi pentru scaunul de manager al celui mai mare spital din judet, Spitalul Judetean de Urgentã. Un concurs care a trecut prin tot felul de schimbãri ciudate din octombrie 2012 si pânã în prezent, pentru cã sefii Consiliului Judetean nu au vrut cu niciun chip ca vreun „nepoftit” sã se înscrie la concurs. Anul trecut, la primul concurs pentru functia de manager, s-a înscris si fostul director al Spitalului „Elena Beldiman” Bârlad, Dionisie Lefter, însã acesta a fost îndepãrtat discret de comisia de licitatie, primind o notã foarte micã. Este adevãrat cã, pentru a nu risca tot felul de contestatii, comisia de examen a picat-o si pe psihologul Rinder, însã Dumitru Buzatu, seful de la CJ Vaslui, s-a bucurat cã lucrurile au iesit asa. Acum, Rinder este singura candidatã pe acest post si are toate sansele ca, începând de mâine, sã treacã pe postul detinut interimar de dr. Dascãlu.

În urmã cu o sãptãmânã, pe 9 aprilie, comisia de examen a verificat dosarul singurului candidat pentru sefia Spitalului Judetean de Urgentã, cel mai mare si modern spital din judet, cu peste 800 de paturi. Pentru ca examenul de manager sã fie cât mai veridic, au fost adusi specialisti din Iasi: prof. univ. dr. Gabriela Marinescu, presedinte, prof. univ. dr. Gheorghe Petrescu si lector univ. dr. Daniel Boldureanu, membri. Înscrierea candidatilor s-a putut face pânã la 1 aprilie, iar singura persoanã înscrisã în concurs a fost Ana Rinder, fostul presedinte al Consiliului de Administratie, cea care a si organizat concursul pentru postul de manager, în octombrie 2012. Anul trecut, Comisia de concurs pentru sefia postului de manager al celei mai mari unitãti spitalicesti din judet i-a declarat respinsi pe ambii candidati, dupã ce acestia nu au reusit sã obtinã media finalã de cel putin 8 la finalul celor trei probe, asa cum spune regulamentul. Psihologul Ana Rinder a obtinut media finalã de 6,52, în timp ce contracandidatul ei, Dionisie Lefter a fost declarat respins cu un punctaj final de 6,46. Acum, însã, Ana Rinder nu are contracandidati, asa cã examenul de astãzi este o simplã formalitate. Psiholog în cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui, Ana Rinder a fost aleasã pe functia de presedinte al Consiliului de Administratie la mijlocul anului trecut. Atunci, pentru aceastã functie au existat trei propuneri: Victor Popovici, Carmen Boghitã si Ana Rinder, ultima obtinând trei voturi.

Ce mostenire primeste la cea mai mare unitate spitaliceascã din judet

Ca manager, Ana Rinder va trebui sã punã la bãtaie toatã diplomatia de care dispune pentru a împãca taberele care existã în spital. O unitate cu peste 890 de paturi si în jur de 1.100 de angajati, care a avut o finantare de peste 16 milioane de euro anul trecut. Peste 80% din fondurile de care dispune Spitalul Judetean de Urgentã vin de la Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate, în timp ce veniturile proprii ale unitãtii sanitare rezultând din activitãtile prestate pacientilor la cerere ajung doar la 4%. Procentul cheltuielilor de personal, pentru 2012, a ajuns la 54% din totalul cheltuielilor, un indicator care va trebui analizat de noul manager. La 31 decembrie anul trecut, Spitalul Judetean avea datorii de 7,5 milioane lei, din care 4,5 milioane datorii mai vechi de 30 de zile. Spitalul Judetean de Urgentã a înregistrat un total de 28.500 de bolnavi externati, în conditiile în care contractarea cu Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate a însemnat un numãr de 25.000 de bolnavi. Desi sunt trecuti în scripte un numãr de 212 medici, Spitalul Judetean are ocupate doar 144 de posturi, ceea ce înseamnã o lipsã acutã de medici la multe sectii. Si personalul mediu sanitar este deficitar, cu 200 de posturi mai putin fatã de ceea ce existã în organigramã. Anul trecut, s-a cerut deblocarea a 87 de posturi, însã Guvernul USL nu a aprobat decât patru posturi!

Declaratie de avere a noului manager al SJU Vaslui

Conform declaratiei de avere din 2012, depusã în perioada în care era presedinte al Consiliului de Administratie, Ana Rinder are un credit de 19.200 de dolari în derulare pânã în 2024, plus un alt credit de 170.000 de lei, scadent în 2039. Ca psiholog, a câstigat 27.000 de lei, în urmã cu doi ani, la care s-a cumulat si suma de 25.000 de lei realizatã de pe urma muncii la cabinetul particular. Fiind si consilier local, la veniturile familiei s-au adunat si cei 6.000 de lei obtinuti din indemnizatia de consilier.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.