spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Proprietarii cladirilor abandonate vor fi sanctionati de Politia Locala

- Advertisement -

Autoritatile locale incearca sa rezolve situatia cladirilor abandonate din municipiu Botosani. In acest sens a fost cerut si sprijinul Politiei Locale.

Cladirile parasite au devenit pe zi ce trece adevarate pericole sociale, ele fiind lasate sa se degradeze in ultimul grad, pana la prabusire, numai ca proprietarii lor refuza sa investeasca in reabilitare sau consolidarea acestora.
„Am cerut Politiei Locale sa trimita notificari inca o data proprietarilor de case lasate in paragina, va pot da cateva exemple, fostul sediu PD din Bulevardul Mihai Eminescu, am vazut o locatie pe Nicolae Iorga langa Colegiul AT Laurian unde sunt foarte multe mizerii in curti, care nu sunt marcate foarte clar cu garduri. Unele cladiri sunt monumente istorice si nu sunt tratate conform legii. O sa dispunem masuri prin Politia Locala chiar daca vor fi soldate cu sanctiuni”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.
Starea de degradare inaintata a cladirii in care a functionat sediul PD-ului, este cauzata cu buna stiinta si de proprietar, este opinia viceprimarului municipiului. Actualul proprietar nu ar mai intentiona sa intervina pozitiv din cauza costurilor ridicate. Proprietarul fostului sediul al PD este Branisteanu Lidia Doina din str. Macazului.
„Eu vad foarte clar o intentie a proprietarului de a deteriora acea casa, intentie care se vede prin lipsa de masuri pe care nu le ia. Prima masura care ar trebui luata este ingradirea zonei astfel incat sa nu mai aiba acces cainii vagabonzi si persoanele fara adapost in imobilul respectiv care se deterioreaza de la o zi la alta”, a mai spus viceprimarul.
Demersuri pentru salvarea cladirii au fost facute si de conducerea Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, dat fiind faptul ca acest imobil este  trecut in lista celor considerate a fi istorice datorita statutului arhitectural. Reprezentantii Primariei vor promova o Hotarare de Consiliu Local, in completarea celei existente pe aceasta speta, pentru a fi prevazute si sanctiuni in cazul proprietarilor care nu vor lua masuri cu aceste cladiri. „Exista o lege dar nu este foarte bine punctata. Nu prea exista sanctiuni si vrem sa introducem sanctiuni. Cele mai multe sunt cladiri din patrimoniu iar costurile renovarii sunt extrem de mari”, a mentionat Viorel Iliuta. (Petronela Rotariu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.