spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Protest pentru tichete de masa la Spitalul Judetean

- Advertisement -

Tensiune mare la Spitalul Judetean din cauza tichetelor de masa pe care angajatii unitatii nu le-au mai vazut de patru luni. Vreo 50 de cadre medicale si conducerea Sindicatului Sanitas s-au prezentat ieri dimineata la usa managerului Gheorghe Damian pentru a-l lua la intrebari despre soarta tichetelor, pe care angajatii le asteptau in aceasta saptamana.

Liderii de sindicat spun ca, in urma cu o zi, joi, problema acestor drepturi parea rezolvata, cel putin pentru o luna.  „Ieri (n.r. joi), managerul a promis ca se dau tichetele de masa. Astazi, Gheorghe Damian a spus ca nu se mai pot acorda, ca s-a anulat acordarea tichetelor in urma studierii documentelor financiare care arata clar ca nu ar fi fonduri pentru aceste drepturi. Noi discutam de luni de zile sa se gaseasca solutii pentru aceste drepturi ale angajatilor, dar nu s-a ajuns la nicio solutie. Daca azi se spune ca se vor acorda, maine auzim ca nu sunt bani. Tot asa au decurs lucrurile de luni de zile si starea de nemultumire in randul salariatilor este foarte mare. Din acest motiv s-a luat decizia sa mergem la usa managerului pentru discutii. A fost o adunare de protest pentru rezolvarea solicitarii noastre repetate de a primi tichetele de masa”, a declarat Octavian Dumitru, liderul judetean al Sanitas.
La managerul unitatii, Gheorghe Damian, sindicalistii nu au cazut la nicio intelegere privind acordarea drepturilor restante. Managerul le-a spus ca nu poate lasa furnizorii neplatiti pentru a le acorda tichetele, in conditiile in care datoriile acumulate la acestia sunt de ordinul miliardelor de lei vechi.  „Ni s-a spus ca arieratele sunt prioritare. Noi am crezut ca suntem si noi la arierate, pentru ca asteptam de luni bune aceste drepturi”, a subliniat liderul judetean al Sanitas.
Pentru ca nu au rezolvat nimic la usa directorului lor, delegatia sindicalistilor s-a prezentat la Consiliul Judetean, la cabinetul presedintelui CJ, la ordonatorul principal de credite. Din biroul acestuia au iesit cu oarece sperante. Au primit niste promisiuni pe care urmau sa le aduca si la cunostinta celorlalti angajati ai spitalului. „La presedintele CJ credem ca gasit intelegere. Promisiunea este ca pana sfarsitul acestei luni se vor primi banii de la CJ pentru plata unor arierate, la utilitati, si atunci se vor da si tichetele. Deocamdata pentru o luna. Dar promisiunea domnului Turcanu este ca pana la sfarsitul anului se va ajunge la zi cu acordarea tichetelor de masa. Noi ne bazam pe promisiunea presedintelui CJ, mergem pe cuvantul lui”, a mai precizat Octavian Dumitru.
Daca reprezentantii salariatilor de la „Mavromati” se arata optimisti in ce priveste acordarea tichetelor de masa, managerul unitatii medicale sustine ca in conditiile finantarii care se intrevede este putin probabil sa se poata acorda tichetele de masa. Acesta spune ca finantarea este chiar mai mica decat cea din 2012.
„Da, poate ca finantarea este mai mica acum, dar inca nu s-a incheiat contractul cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru 2013. Deci nu putem inca sa spunem cu certitudine pe ce sume ne bazam. Asta putem spune abia dupa semnarea noului contract”, a mai precizat liderul Sanitas. (Aurora Dimitriu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.