spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Firma care a concesionat Aeroportul Bacãu, Blue Air, scoasã la vânzare

- Advertisement -

Compania Blue Air, care are în concesiune Aeroportul International “George Enescu” din Bacãu (prin Blue Aero), a fost scoasã la vânzare – informeazã Mediafax. Am încercat sã obtinem un punct de vedere din partea reprezentantilor din teritoriu ai companiei, însã am fost refuzati de acestia.

Nu se cunoaste încã pretul de pornire solicitat, ci doar cã existã cîtiva investitori interesati de companie. Cert este cã se cautã un investitor care sã consolideze si sã dezvolte compania. În plus, Casa de Insolventã Transilvania (CITR), numitã sã administreze judiciar firma Romstrade, proprietara Blue Air, aflatã în insolventã, a anutat un termen de cel mult douã luni pentru finalizarea tranzactiei. Intentia administratorului judiciar este de a vinde activitatea de zbor, low-cost-ul, cât si participatiile din alte companii, concesiunea de la Aeroportul Bacãu, plus o serie de imobiliare, cum ar fi o clãdire de birouri din zona Buzesti.

Blue Air detine o flotã de nouã aeronave Boeing, cu capacitãti între 126 si 168 de locuri, toate avioanele companiei fiind încã în contract de leasing. Firma a încheiat anul 2011 pe minus, pierderile înregistrate fiind de 48,5 milioane lei. Blue Air si constructorul Romstrade sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrãzii Nãdlac-Arad si aflat în prezent în detentie.

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.