spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Hacker arestat la Bacãu pentru spargerea a 50.000 de conturi bancare, de e-mail si Facebook

- Advertisement -

Un tânãr de 20 de ani din Iasi, cu supercapacitãti intelectuale, si-a folosit cunostintele informatice pentru a crea un virus prin care a obtinut date confidentiale ale unor conturi de e-mail, conturi bancare si de Facebook de la aproape 50.000 de utilizatori ai internetului. Lucian B. a creat un program informatic sub forma unui virus de calculator, care se putea descãrca prin accesarea unor jocuri sau a unor link-uri inserate în descrierea mai multor filmulete postate pe YouTube.

Când filmele erau vizionate, utilizatorul era îndemnat sã urmeze o adresã URL prin intermediul cãreia se descãrca virusul pe calculatorul utilizatorului si transmitea pe computerul lui Lucian toate datele de cont si alte informatii confidentiale din calculatorul victimei – cont e-mail, conturi bancare si parole.

Paradoxal, tânãrul nu a profitat pe cât ar fi putut de toate aceste informatii. Singurul lui beneficiu a fost în valoare de 98 de euro, dupã ce si-a încãrcat cartela prepay dintr-un alt cont. Ba mai mult, de fiecare datã când identifica un site vulnerabil (ex. site-ul companiei Orange si al unui liceu din Iasi) trimitea mail-uri administratorilor prin care îi avertiza cã site-ul poate fi spart. Persoana prejudiciatã a fãcut plângere la Politie, iar DIICOT a început investigatiile în acest caz.

Anchetatorii spun cã activitatea tânãrului a început încã din 2011, timp în care a spart conturile a peste 50.000 de oameni, persoane fizice, firme si institutii publice. Procurorii l-au retinut miercuri, iar în cursul zilei de ieri Judecãtoria a admis propunerea de arestare preventivã pentru 29 de zile. “Dintr-o lipsã de experientã si mai ales din curiozitate a ajuns clientul meu sã sãvârseascã aceste fapte. Am declarat recurs împotriva arestãrii si asteptãm solutia”, ne-a declarat avocatul Radu Patriche, apãrãtorul tânãrului.

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.