spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

30 de FEMEI au COLONIZAT o INSULĂ. Cum AU FĂCUT acest lucru

- Advertisement -

Insula Madagascar din Oceanul Indian a fost unul dintre ultimele locuri colonizate. „Informaţia” trece pragul istoriei în momentul în care aflăm cum s-a întâmplat acest lucru.

Potrivit unui studiu recent, colonizarea Madagascarului, care a avut loc cu 1.200 de ani în urmă, a fost accidentală! Iar primii colonişti ar fi fost, de fapt, nişte femei din Indonezia, ajuse acolo din întâmplare.

S-a răsturnat

Acestea par să fi ajuns pe insulă după ce vasul pe care acestea îl foloseau pentru comerţ s-a răsturnat, potrivit LiveScience.
Cercetătorii au descoperit că şi bărbaţii care au colonizat Madagascarul erau tot din sud-estul Asiei, însă nu au putut identifica numărul acestora. Indonezia se află la 5.600 de kilometri distanţă de Madagascar.

Înrudiţi cu ele

„Ce este neobişnuit la colonizarea Madagascarului este faptul că insula este departe de Indonezia. De asemenea, este un loc colonizat foarte recent; la acel moment, cea mai mare parte a planetei era deja colonizată”, a explicat Murray Cox, cercetător la Universitatea Massey din Noua Zeelandă. „Aşadar, este vorba despre o întreagă cultură ce a fost strămutată de-a lungul Oceanului Indian”, a adăugat Cox.
Cercetările genetice efectuate în trecut au arătat că, în mod surprinzător, oamenii din Madagascar nu îşi au originile în Africa, ci în Indonezia, o insulă aflată la 5.600 de kilometri distanţă. „Uimitor este faptul că aproape toţi oamenii care trăiesc astăzi în Madagascar sunt înrudiţi cu aceste 30 de femei!”, au subliniat  oamenii de ştiinţă.
http://youtu.be/F-t71jrcy8U
evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.