spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
28-mai-2024

„Director” din Iasi, arestat de 17 ori

- Advertisement -

Un bărbat din localitatea ieşeană Dumeşti a fost încarcerat aseară în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind al 17-lea mandat de arestare preventivă emis pe numele respectivului pentru uzurpare de calităţi oficiale.

Paul Costin (62 de ani) este un client mai vechi al poliţiştilor şi a fost arestat la Suceava pentru că a păcălit un bărbat din comuna suceveană Valea Moldovei, pe care l-a întâlnit în curtea Direcţiei de Asistentă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, escrocul susţinând că este directorul instituţiei.

Victima venise să se intereseze despre condiţiile acordării unei pensii de handicap şi demersurile care trebuie făcute în acest sens.

Falsul director l-a dus până la o policlinică din oraş, i-a luat 590 de lei şi un cupon de pensie, după care l-a trimis înapoi la Direcţia de Asistenţă Socială să ia o adeverinţă de la secretara sa.

„După ce a revenit şi a discutat cu angajaţii instituţiei, reclamantul şi-a dat seama că a fost înşelat, motiv pentru care s-a întors la unitatea medicală unde l-a căutat pe autor, dar nu l-a mai găsit”, explică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

În urmă cu doi ani, același Paul Costin a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, după ce, de data aceasta la Iaşi, acosta pensionari pe stradă, se dădea medic şi, sub pretextul unui consult rapid, le fura portofelele.

Ziarele ieşene scriau în anii trecuţi că Paul Costin, în 2008, individul se recomanda medic şi a păcălit mai multe persoane, promiţându-le că le aduce medicamente.

Cu doi înainte, în 2006, bărbatul a fost arestat după ce a furat mai multe portofele de la pacienţi pe care îi „consulta” pe stradă.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.