spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Operatiunea maidanezul: Portariuc promite ca strange toti canii de pe strazi pana pe 1 iulie

- Advertisement -

Municipalitatea a gasit solutia pentru ca botosanenii sa nu mai dea de cainii maidanezi pe strazi. In maxim trei luni primarul Ovidiu Portariuc sustine ca numarul cainilor de pe strazi se va reduce considerabil. Constructia unui padoc nou si semnarea unui contract  pentru serviciul de capturare si transport a cainilor fara stapan sunt cele doua masuri care vor duce la rezolvarea acestei probleme.

Un padoc nou, langa cel existent, cu o capacitate de pana la 800 de locuri este un pas in scaderea numarului de caini de pe strazi. Pentru ca acest proiect sa nu fie un esec, autoritatile locale au luat exemplul si celor de la Suceava, care au apelat la aceeasi varianta.
„Se intentioneaza capturarea a 300-350 de caini lunar. Asta inseamna ca in aproximativ 3 luni de zile am putea ajunge la acea masa critica care ar putea duce la efecte vizibile in strada. Vorbim undeva la 800-1.000 de caini. Am avut o sedinta cu cei de la Baze Sportive si de la proiecte. Incepe realizarea padocului”, a declarat Ovidiu Portariuc. A mai precizat ca la aceasta data se lucreaza pe proiectul tehnic, urmand ca in doua saptamani proiectul sa fie avizat de arhitect si scos la licitatie si constructorul sa poata incepe la sfarsitul lunii aprilie lucrarea. „Pana la 1 iulie vreau sa fie efecte vizibile in strada, sa nu mai existe caini comunitari care sa puna in pericol siguranta cetatenilor”, a completat edilul municipiului. In paralel cu capturarea cainilor se va derula si acea actiune de sterilizare, dar vor fi putea fi facute si adoptii.

Trio Construct incepe capturarea cainilor
Azi, municipalitatea va semna contractul cu firma SC Trio Construct, care a castigat prin licitatie serviciul de capturare si transport caini fara stapan la padocuri. „Contractul il vom semna joi cu cei de la Trio Construct, care au castigat licitatia, urmand ca firma sa inceapa activitatea”, a mentionat Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului.
Societatea a castigat licitatia cu o oferta de 130.000 de lei, in conditiile in care o firma din Iasi a venit cu o oferta de 150.000 de lei. Trio Construct se obliga sa captureze si sa transporte cainii la padoc. Pretul de prindere si transport a unui caine este de 81 de lei. (Petronela Rotariu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.