spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Senatul francez a aprobat căsătoria între homosexuali şi adopţia de copii de către aceste cupluri

- Advertisement -

Senatul, camera superioară a parlamentului francez cu o majoritate socialistă, a aprobat ieri adopţia în cazul cuplurilor de homosexuali, prevăzută în proiectul de lege al guvernului socialist privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, un proiect care a divizat societatea franceză şi a generat ample mişcări de protest.

Senatorii de dreapta au monopolizat dezbaterea, denunţând un text care ar deschide, conform acestora, calea pentru procrearea medicală asistată (PMA) şi utilizarea mamelor surogat (GPA).

“Ştiţi că dacă votăm adopţia pentru homosexuali deschidem şi dezbaterea asupra PMA şi GPA deoarece nu sunt suficienţi copii care pot fi adoptaţi”, a declarat senatorul Gerard Roche (de dreapta). Un alt senator care se opune textului, Philippe Darniche a justificat aceste intervenţii “pentru a denunţa amestecul statului concretizat în acest proiect de lege”, scrie AFP.

Ministrul familiei, Dominique Bertinotti, le-a răspuns acestora, amintindu-le declaraţiile televizate ale preşedintelui Francois Hollande. “Dezbaterea despre GPA nu va fi deschisă în timpul mandatului său de cinci ani”, a afirmat el.

Pentru a calma temerile senatorilor de dreapta, ministrul justiţiei, Christiane Taubira, a amintit că “GPA nu a fost introdusă în celelalte state europene”, deoarece nu există la nivel european “niciun fundament juridic pentru a-l impune”. În ceea ce priveşte PMA, aceasta a amintit la sfârşitul intervenţiei sale, aplaudată atât de senatorii de stânga cât şi de cei de dreapta, că va exista un proiect de lege asupra familiei.

Senatorii au adoptat deja articolul ce permite căsătoria între persoane de acelaşi sex, redefinind căsătoria ca o „uniune între persoane de acelaşi sex sau de sex diferit”. Articolul a trecut cu 179 de voturi la 157.

Examinarea întregului proiect de lege, adoptat deja în primă lectură de Adunarea Naţională, este prevăzută să dureze în Senat până vineri. Dacă textul va fi modificat, se va întoarce în Adunarea Naţională pentru adoptarea definitivă.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.