spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

M. Ghimpu cãtre „Constantin Cheianu si toti cei care…”

- Advertisement -

Liderul PL Mihai Ghimpu a publicat pe blogul sãu o scrisoare întitulatã „Înainte, cã “înainte era mai bine”, adresatã jurnalistilor de la Jurnal Trust Media.

Domnule Constantin Cheianu si toti cei care sunteti încorporati în calitate de ofiteri în ,,armata,, bancherului Viorel Topa si a ,,pilotului,, Victor Topa: Sergiu Mocanu, Nicolae Negru, Petru Bogatu, Bogdan Tîrdea, precum si caporalii-blogheri care mã atacã zi si noapte doar pentru cã nu-l accept pe prietenul de meserie al lui Viorel si Victor Topa, patronii Jurnal TV, adicã pe V.Filat, din nou, în functia de Prim-ministru. Domnule Cheianu, e adevãrat cã sloganul Partidului Liberal în alegerile din toamna anului 2010 a fost „Toti pentru Europa, Europa pentru toti!”, dar aceasta nici pe departe nu înseamnã, stimati apãrãtori ai lui V. Filat, „Toti pentru coruptie, contrabandã si trãdare, Europa pentru hoti!”. Ceea ce faceti voi, cei nominalizati, în unele emisiuni si pe blogurile jurnal.md demonstreazã cu lux de amãnunte cã lucrati pentru hotii Topa, care pe dreptate au fost judecati (la acest subiect voi reveni) si sunt în strânsã legãturã cu fostul prim-ministru Vlad Filat. De ce? E simplu de înteles: si unul, si ceilalti doi sunt din acelasi aluat; si Viorel Topa, si V.Filat au folosit Banca de Economii în interesul lor, numai cã V.Topa este fugar pentru cã a fost judecat, iar V.Filat se vrea din nou prim-ministru, crezând cã aceastã functie, poate, îl va salva. Posibil, doar pe un timp, fiindcã cei care încalcã grav legea, mai devreme sau mai târziu, indiferent de functie, sunt trasi la rãspundere penalã. Exemple nu vã dau, pentru cã le cunoasteti.
Domnilor intelectuali, luptãtori pentru adevãr si dreptate, patrioti ai neamului, stiti cã multã lume se întreabã, de ce „intelectuali si patrioti” ca Domniile Voastre – Constantin Cheianu, Nicolae Negru, Petru Bogatu, Sergiu Mocanu si altii, în loc sã luptati împotriva trãdãtorilor, coruptiei, contrabandistilor, hotilor si sãrãciei, luptati împotriva mea, de parcã ati fi agentii FSB-lui rus! Sau poate eu gresesc, nu sunteti doar slugile lui Viorel Topa si Vlad Filat, ci, posibil, si agentii Moscovei? Doar se vede cu ochiul liber cã Vlad Filat a trãdat interesul european al Republicii, integrarea europeanã, pentru care ,,pledati”, poate, doar de ochii lumii. Si asta pentru ca sã fiti credibili în fata telespectatorilor si cititorilor, atunci când îi spãlati de toate pãcatele pe sefii vostri V. Topa si V. Filat. De ce nu sunteti deranjati mãcar câtusi de putin de faptul cã V. Filat a trãdat în favoarea Rusiei interesul european al Republicii Moldova?

Explicati-mi, vã rog, mie si tuturor celor care vã ascultã / vã citesc, de ce presedintele PLDM Vlad Filat a denuntat acordul AIE 2 în data de 13, la ora 13, anul 2013, datã care, de altminteri, coincide cu data primelor deportãri din 1941, 13 iunie? Sau poate nu sunteti de acord cã data de 13 iunie reprezintã începutul nimicirii românilor si înlocuirea lor cu ,,frati,, adusi din Ural, din toata Rusia, cu sutele de mii, pentru a schimba componenta etnicã si a ne impune limba rusã ca limbã maternã; cã data de 13 iunie este o datã neagrã a românilor moldoveni, care locuiesc între Prut si Nistru?

Cum explicati faptul cã fratele meu, Gheorghe Ghimpu, a fost judecat tot în data de 13 si a murit tot pe data de 13, la ora 13? O simplã coincidentã, ziceti… si de aceea vã faceti cã nu observati trãdarea de cãtre V. Filat a interesului nostru european în favoarea Rusiei, anume în anul Summit-ului UE de la Vilnius; trãdare, care nu se deosebeste cu nimic de trãdarea din 1999, produsã (sic!) tot în preajma Summit-ului UE care s-a desfãsurat la Helsinki. Doar stiti bine cã anume la acel summit s-a decis lãrgirea Uniunii si astfel, în 2004, zece (10) state au devenit membre UE, iar R.Moldova a rãmas în continuare în ,,bratele,, imperiului rus. De ce ati luat apã în gurã si nu comentati actiunile prim-ministrului în exercitiu; dar si ale altor colegi de-ai sãi, auzite de toatã lumea din convorbirile telefonice? De ce nu vorbiti despre un miliard si jumãtate de lei de la Banca de Economii, sumã egalã cu ajutorul (grantul) oferit de Uniunea Europeanã Republicii Moldova? De ce nu vorbiti despre cei 400 mii de Euro, care au fost dati ilegal de cãtre ministrul Finantelor, membru al PLDM, lui Petru Sandulache, tot membru PLDM, si bãnuiesc cã nu din propria initiativã, ci la ordinul lui Vlad Filat? De ce nu vorbiti despre convorbirile telefonice ale Prim-ministrului VLAD FILAT cu seful INSPECTORATULUI FISCAL NICOLAE VICOL, CARE EXECUTA TOATE ORDINELE ,,SEFULUI,, ÎN CONSTRÂNGEREA AGENTILOR ECONOMICI CARE NU ACCEPTAU SÃ DEVINÃ MEMBRI PLDM, CARE ÎN BAZA ALTUI ORDIN A ÎNCEPUT ,,ÎNVERZIREA REPUBLICII”, DE PARCÃ RM SE AFLÃ ÎN PUSTIUL CARACUM? DE CE TRECETI SUB TÃCERE PROBLEMA CELOR DOUÃ MASINI: PRIMA CUMPÃRATÃ PENTRU GENEVA DE UN BUSSNESMEN, CARE SE PLIMBA CU NUMERE DIPLOMATICE PRIN MOSCOVA? STITI VOI CINE SE AFLÃ ACOLO, IAR ÎNAFARÃ DE ACEASTA ÎL PLIMBÃ PE PREMIER CU AVIONUL PRIN TOATÃ LUMEA! CUM CREDETI, DOAR PENTRU FAPTUL CÃ ESTE ,,PRIMUL”? NU CRED SI N-AR STRICA SÃ VÃ INTERESATI DACÃ N-A PRIMIT CUMVA SI ,,SEFUL,, AVIONULUI UN CREDIT CU O DOBÂNDÃ BUNISOARÃ DE LA BANCA DE ECONOMII. A DOUA ESTE MASINA ,,MISTO,, A SEFULETULUI N.VICOL, CARE, SE VORBESTE PRIN LUME, VÃ PLIMBÃ DES PE VOI, CA SÃ NU RAMÂNETI SUPÃRATI CÃ DOAR ,,SEFII” VOSTRI SE PLIMBÃ CU MASINI ,,MISTO” SI AVIOANE.
De ce nu vorbiti despre falsificarea legii cu privire la „cazinouri” de cãtre Veaceslav Ionitã, care a adus un prejudiciu statului de 6 milioane lei si este o mare rusine nu doar pe plan national, ci si pe plan international hapsânia presedintelui comisiei parlamentare V.Ionita, care s-a încumetat cu o obrãznicie nemaivãzutã sã punã la semnat pe masa Presedintelui Parlamentului si Presedintelui interimar al Republicii o lege, care nu corespunde votului deputatilor. Sau fapta lui V.Ionita tot face parte din multiplele scenarii ale FSB-ului rus de a mã compromite pe mine si Partidul Liberal, al cãrui Presedinte sunt? Altfel, cum sã înteleg decizia Prim-ministrului V.Filat care, dupã ce a sesizat personal Presedintele Parlamentului, adicã pe mine, a tãinuit acest caz, aflând adevãrul prin rãspunsul lui V.Ionita, care nu a avut dreptul sã-i rãspundã, fiindcã sesizarea a fost adresatã de cãtre Prim-ministru Presedintelui Palamentului, adicã mie, si nu lui V.Ionitã… Nu este aceeasi tãinuire ca si în cazul incidentului din Pãdurea Domneascã, pe care V.Filat l-a politizat la maximum pentru a distruge AIE-2?
De ce nu vorbiti / nu scrieti despre dosarele penale intentate de CNA pentru faptul, cã V. Filat si unii din echipa sa terorizeazã agentii economici de la care au luat masini, apartamente, rochii de mireasã (!!!) si multe alte obiecte scumpe în modul cel mai banditesc, în stil rãchet, de culoare verde, dar la nivel de stat, pentru cã V.Filat sã facã cadouri familiior sãrace sau campionilor sportivi în vãzul lumii, arãtând astfel ce bun si grijuliu Prim-ministru are Republica Moldova!!!

De ce nu scrieti / nu vorbiti despre Viorel Topa, patronul Jurnal TV, adicã seful vostru, care a deposedat de 11 milioane de lei buzunarele cetãtenilor care si-au depus banii în Banca de Economii, fiind condamnat la 8 ani de închisoare cu încasarea de la el a 4,7 milioane, sumã de care a fost prejudiciatã Banca de Economii? De ce nu procedati la fel în cazul lui Victor Topa, care la fel în mod banditesc a preluat actiunile unor actionari ai bãncii ,,Victoriabank”, fiind legal condamnat la 10 ani privatiune de libertate. De ce nu spuneti adevãrul, ci, din contra, apãrati interesele unor criminali care au furat banii oamenilor? Si asta doar pentru cã doriti sã aveti un os (loc) de muncã în continuare? Cum puteti accepta sã mâncati / sã hrãniti familiile din bani murdari, cu ce vã deosebiti de sefii vostri – V. & V. Topa?

De ce m-ati pus, la comanda lui V. Filat si a prietenilor lui, V.&V. Topa, în ,,buzunarul,, lui V. Plahotniuc, doar ca sã fiti voi credibili? Degeaba, toate au un sfârsit. În timpul apropiat voi prezenta documentele care confirma infractiunile Topilor. Si, ca sã nu spuneti ca „aia care apucã prãjina” precum cã „mi le-a dat V.Plahotniuc”, vã spun acum: le am de la cetãtenii, care au suferit în urma acestui raider, fãcut de sefii vostri, Viorel si Victor Topa.

Acesti pãtimiti au fost în audientã la mine pe când eram Presedintele Parlamentului si Presedinte interimar al Republicii, cu mult înainte de a fi judecati. Apropo, a fost si Viorel Topa, adus de mânutã de Val Butnaru, care m-a rugat sã-l ajut în lupta cu V. Plahotniuc. Stiti ce i-am rãspuns? Împreunã ati prejudiciat actionarii, fiind un timp prieteni de bancã, tot voi lamuriti-vã între voi, eu nu mã implic în reglãri de conturi, litigiile le rezolvã organele abilitate. Lui Val Butnaru i-am mai spus ceva, dar se vede cã a uitat.
De ce nu-i amintiti lui V. Filat de data de 13 sau vã linistiti cu gândul cã ,,sãrmanul” de el, nu a stiut ce-i cu data de 13 în istoria noastrã? Ar fi imposibil de crezut, doar cu totii stim, cã V. Filat, devenind Prim-ministru, nu a continuat condamnarea deportãrilor si comemorarea celor care au murit în Siberia pe data de 6 iulie, asa cum a avut loc începând cu anii 90, ci pe 13 iunie; si asta nu pentru continuitate, ci ca sã fie ,,a la Filat”, asa cum îi place lui sã nege totul; dar cel mai important, sã creadã lumea cã viata a început de la el, nu de la Dumnezeu.
De ce nu-l întrebati, care-i motivul netransparentei granturilor europene si cine-i omul responsabil de gestionarea lor?
Cine este Ion Rusu pentru Prim-ministrul în exercitiu si de ce au cîstigat doar firmele lui licitatiile anuntate de Ministerul Sãnãtãtii ce tin de procurarea tuburilor cu oxigen?

În fine, de ce nu scrieti/vorbiti despre denuntarea acordului AIE-2 si cui îi revine responsabilitatea pentru acest lucru? Mai importantã temã decât aceasta nu vãd sã fie pentru Republica Moldova. Toti vor AIE-3, dar nimeni nu a pãtruns în esenta denuntãrii precedentului acord. Dacã eu, Mihai Ghimpu, as fi denuntat acordul, cred cã mi s-ar fi cerut sã plec în general din politicã, cu proteste non-stop în fata sediului PL. Este oare V.Filat în afara acestor cutume nescrise ale mass-mediei sau suntem în fata unei conjuratii a tãcerii, domnilor Cheianu, Bogatu, Negru, Mocanu & Company?
Punem punct, deocamdatã, nu fãrã a vã rãspunde, de ce fractiunea PL, si nu doar eu, nu poate vota, chiar sã vrea, pentru V.Filat, indiferent de câte ori va fi înaintat de cãtre Presedintele N.Timofti.
Motivul principal:
1) Trãdarea interesului european al Republicii Moldova în favoarea Rusiei în preajma Summit-ului de la Vilnius, exact ca si trãdarea din 1999 în preajma Summit-ului de la Helsinki;
2) Integrarea Europeanã nu se va produce în acesti doi ani de mandat care au rãmas si numirea din nou a lui V.Filat înseamnã “La revedere, Europa!”, deoarece el a compromis Alianta si o va compromite, sunt sigur, si în continuare, fiindcã la sigur face parte din scenariul FSB-ului rus; altfel, viitoarele alegeri sunt ca si pierdute. Odatã cu pierderea alegerilor, moare si AIE-3, iar vectorul european devine vector Euroasiatic. Voi întelegeti foarte bine acest lucru!!!
Asadar, singura cale pentru a continua procesul de integrare europeanã a Republicii Moldova rãmâne ,,dragi prieteni”, un alt candidat la functia de Prim-ministru, înaintat de PLDM, iar V.Filat trebuie sã facã un pas înapoi, desigur dacã îi permit ,,sefii”. Eu consider cã trebuie sã-l facã. Astfel, va demonstra cã i-a mai rãmas mãcar o fãrâmã de sentiment fatã de acest multpãtimit popor, pe care voi, chipurile, ,,îl iubiti” mai mult decât mine.

P.S. Interesantã logicã aveti voi, cei, care mã atacati zi si noapte din toate colturile, de pe toate „acoperisurile”:
Pe de o parte, Mihai Ghimpu este considerat ,,dusman al Rusiei”, tarã, care ne-a ocupat si 200 de ani ne trateazã ca pe niste sãlbatici; vrea sã ne facã ,,gospodari” cu forta si sã ne tinã la curtea lor pentru totdeauna, în mizerie si sãrãcie, departe de valorile umane, pentru ca la timpul potrivit sã ne ocupe din nou, de astã datã nu cu tancurile, ci prin votul democratic al cetãtenilor. Si lucrul ãsta îl vor face nu fãrã ajutorul ,,pragmaticilor” de alde voi!
Pe de altã parte, Mihai Ghimpu este si ,,dusman” al propriului popor! De ce, cine-i cointeresat, nu cumva cei, care m-au declarat ,,dusman al Rusiei”? Si atunci, permiteti-mi sã vã întreb, voi cu ale cui interese sunteti: cu ale Rusiei sau cu ale Republicii Moldova?
Înainte, multstimabilii nostri „pragmatici”, cã ,,înainte era mai bine”!!!

Timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.