spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Cu dosar la DNA: Administratorul public al judetului, invinuit de trafic de influenta

- Advertisement -

Radu Judele, a fost pus oficial sub invinuire de procurorii DNA, fiind cercetat pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta. Ieri, acesta a mers la Bucuresti, unde a fost confruntat de procurori. Judele sustine ca nu i s-au explicat si motivele pentru care a fost pus sun invinuire, drept pentru care a solicitat sa isi angajeze un avocat care sa-l insoteasca la urmatoarea intalnire cu procurorii, ce va fi miercurea viitoare.

Radu Judele a fost pus sub invinuire de procurorii DNA, fiind cercetat pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta. Ieri, acesta a mers la Bucuresti, unde a fost confruntat de procurori. „Am fost invinuit oficial de trafic de influenta fara sa mi se spuna nimic altceva. Am cerut un termen pentru angajarea unui avocat si am fost chemat din nou, miercurea viitoare, la sediul DNA”, a declarat administratorul public al judetului Botosani, Radu Judele.
Dosarul DNA in care este cercetat Radu Judele, administratorul judetului Botosani, este unul foarte amplu, potrivit datelor oficiale fiind vehiculate sume de zeci de mii de euro drept mita.
Saptamana trecuta, procurorii DNA au descins atat la sediul CJ cat si la locuinta lui Judele si la o societate unde a lucrat. Potrivit unui comunicat oficial al DNA, procurorii efectueaza cercetari in acelasi dosar fata de Adrian Mindroiu, fost director general si actualmente director la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu – AM POSM, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta in forma continuata (patru acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, Nicolae Frank administrator a unor societati comerciale de consultanta, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de cumparare de influenta in forma continuata (doua acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, Vlad Cristian Goga administrator a unor societati comerciale de consultanta, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de cumparare de influenta in forma continuata (trei acte materiale) si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.
In perioada noiembrie 2011 – prezent, Mindroiu Adrian, director general si ulterior director la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu (AM POSM), in mod repetat, a pretins si primit bani, alte foloase si a acceptat daruri de la reprezentantii firmelor conduse de Frank Nicolae si Goga Vlad Cristian, cu complicitatea si a altor persoane, pentru a interveni pe langa diferiti functionari din cadrul AM POSM pentru favorizarea intereselor comerciale ale grupului mentionat, intre care si firma TAHAL CONSULTING ENGINEERING SRL. (Danut Rotariu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.