spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Patru lei și doi tigri de la Zoo Onești au fost duși în Africa de Sud

- Advertisement -

O echipã VIER PFOTEN s-a deplasat ieri la Onesti pentru operatiunile de transfer a sase feline, patru lei si doi tigri, în Africa de Sud. Doi medici veterinari cu experientã în domeniul animalelor sãlbatice au asigurat tranchilizarea si încãrcarea în custile speciale în cele mai bune conditii. Animalele de la Onesti vor ajunge la Lionsrock, la 300 km distantã de Johannesburg, în cursul zilei de joi, 11 aprilie, la finele unei cãlãtorii de 15.000 de kilometri.

Cel mai frumos exemplar dus în Africa, Tarzan, este un leu de 10 ani, nãscut la Grãdina Zoologicã din Onesti, cântãrind aproximativ 250 de kg. Împreunã cu el au fost încãrcati într-un camion leoaica Siba si cei doi pui de 8 luni, Sara si Hera, si doi tigri, Gerica si Tomi. Angajatii care i-au îngrijit în tot acest timp erau profund nemultumiti cã exponatele care reprezentau mândria pentru Zoo Onesti vor pleca. Înainte de a fi duse în rezervatia din Africa de Sud, care se întinde pe o suprafatã de 1.242 de hectare, animalelor li s-au fãcut o serie de analize. Coordonatorul VIER PFOTEN, Kuki Bãrbuceanu, a declarat: „Analizele pentru cei maturi au iesit bune, problema este cu cei doi pui de leu care sperãm cã vor supravietui, au lipsã foarte mare de calciu deoarece nu au stat la soare si suferã de rahitism si nanism hipofizar. Facem tot posibilul sã îi punem pe picioare”. Transportul va dura 40 de ore, dupã care vor pãsi pe pãmânt african, având conditii de trai potrivit necesitãtilor speciei.

Fundatia din Austria preconizeazã cã, peste câteva luni, va mai transporta în rezervatia africanã si alti doi lei si doi tigri rãmasi la Onesti. În acelasi timp, reprezentantii acesteia si-au luat angajamentul ca în urma amenajãrii spatiului, reprezentând 500 metri pãtrati pentru o singurã pereche de lei, sã participe la popularea acestuia cu alte animale din România.

În urmã cu patru ani, în aceeasi rezervatie naturalã din Africa de Sud a fost dus si leul Simba, atractia grãdinii zoologice din Piatra Neamt.

„Sperãm ca anul viitor sã avem suficiente fonduri care vor fi alocate pentru Grãdina Zoologicã, deocamdatã renuntarea la aceste animale reprezintã o reducere a costurilor pânã la amenajarea corespunzãtoare a acestui spatiu. Sperãm ca anul urmãtor sã o puteam reda publicului pentru cã din 2007 aceasta a fost închisã”, a declarat primarul Onestiului, Laurentiu Neghinã.

Adina PELIN

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.