spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Ţara în care domeniile de internet sunt gratuite

- Advertisement -

Statul african Mali a anunţat că domeniul .ml va fi gratuit începând cu luna iulie, într-o încercare de a încuraja răspândirea internetului în ţară.

Mali este una dintre cele mai înapoiate ţări din punct de vedere tehnologic, mai puţin de jumătate din teritoriu beneficiind de acoperire pentru telefonia mobilă şi doar 4% din populaţie are acces la internet. Cu toate acestea, statul african ar putea deveni una dintre cele mai populare destinaţii de pe internet, urmând să devină primul stat african care oferă domenii gratuit.

Doar 50 de site-uri active au terminaţia .ml în prezent.

„Suntem mândri că vom deveni prima ţară africană care oferă acest serviciu gratuit”, a spus Moussa Dolo, managerul general al Agenţiei pentru Tehnologie şi Comunicaţii din Mali, citat de The Guardian.

De această acţiune se va ocupa Freedon Registry, compania care a pus în mişcare şi sistemul .tk din Tokelau, o ţară minusculă din Pacific cu o populaţie de doar 2.000 de persoane, care are însă unul dintre cele mai faimoase domenii de pe internet, având mai multe site-uri decât Rusia sau China.

„Majoritatea celor care îşi înregistrează domenii .tk sunt din Turcia, literele fiind similare cu numele ţării”, a declarat Joost Zurbier, de la Freedom Registry.

Malta şi Malaezia par să fie ţările care ar putea să profite la maximum de domeniul gratuit .ml.

„În prezent, peste 20% din PIB-ul statului Tokelau provine din afacerea cu domeniile de internet, iar acest stat este unul minuscul. Potenţialul din Mali este uriaş, iar cetăţenii de aici vor avea doar de câştigat deoarece vor fi făcute multe investiţii în infrastructura tehnologică”, a completat Zurbier.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.