spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Cheia unei vieti fericite. Cinci SFATURI de la oameni care au trãit aproape 100 de ani

- Advertisement -

Profesorul Karl Pillemer, de la universitatea americanã Cornell University, a discutat cu aproape 1.500 de oameni cu vârstele cuprinse între 70 si 100 de ani. Dupã o documentare maraton, autorul a publicat un volum cu sfaturile de viatã ale acestora.

Iatã cinci dintre cele mai importante, prezentate de Business Insider:

1. “Aminteste-ti cã viata e scurtã.” Aceasta este una dintre lectiile cele mai importante de cei intervievati. Altele au inclus aspecte precum cãsnicia, banii si sãnãtatea.

2. “Ocupã-te de ceva care îti face plãcere.” Desi multi dintre americanii în vârstã au trecut prin vremuri grele din punct de vedere economic, ei nu încurajazã tinerii sã îsi gãseascã neapãrat o slujbã bine plãtitã ci considerã cã oamenii sunt mai fericiti dacã fac ceea ce le place.


3. “Trãieste sãnãtos! Trateazã-ti corpul ca si cum ai avea nevoie de el timp de o sutã de ani.” În contextul actual, o viatã nesãnãtoasã provoacã o moarte prematurã sau o boalã cronicã ce îsi va mãcina multi ani.

4. “Nu-ti mai face griji tot timpul!” Unul dintre marile regrete ale celor intervievati este faptul cã au trãit cu prea multe nelinisti.

5. “Încearcã sã fii fericit în ciuda vremurilor grele!” Autorul american a observat cã cei cu care a discutat sunt constienti de responsabilitatea pentru propria fericire, în comparatie cu americanii mai tineri, care îsi pun mereu piedici din acest punct de vedere. “Cheia este sã fii fericit în pofida unor lucuri neplãcute”, a concluzionat un participant la studiu.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.