spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

Agresati sexual, bãtuti sau neglijati au fost salvati de “Telefonul Copilului”

- Advertisement -

Zeci de denunturi de copii abuzati au fost fãcute la linia telefonicã special dedicatã acestor cazuri. Cele mai multe sesizãri vizau minorii neglijati de pãrinti. Zece dintre copilasi nu depãseau vârsta de 2 anisori. Unele sondaje relevã faptul cã multi pãrinti cred cã lovirea cu palma sau urecheatul copiilor nu sunt agresiuni.

În doar douã luni, zeci de sesizãri au ajuns la urechile autoritãtilor prin serviciul “Telefonul Copilului” – 983. Astfel, din cele 59 de cazuri semnalate în ianuarie – februarie 2013 (fatã de 69 în aceeasi perioadã a anului trecut), cele mai multe sesizãri au venit din mediul rural (46 de cazuri) si restul din mediul rural (13 cazuri). În toate situatiile, erau semnalate diferite cazuri de neglijentã, bãtãi, abuzuri emotionale sau sexuale asupra minorilor. Interesant cã, potrivit unor statistici realizate de fundatia “Salvati Copiii România”, aproape 63 la sutã dintre copiii din tarã sunt bãtuti acasã de cãtre pãrintii lor. Aceeasi sursã relevã faptul cã doar 38 la sutã dintre pãrinti recunosc acest lucru. Curios este cã acele corectii de genul “lovitul cu palma” ori “urecheala” nu sunt asimilate de cei mai multi dintre pãrinti si, partial, nici de copii, comportamentelor din sfera abuzului fizic. Mai mult, 20 la sutã dintre adulti considerã indicatã bãtaia în educarea copilului.

În 12 dintre aceste situatii semnalate telefonic a fost nevoie de luarea mãsurii de plasament în regim de urgentã, din cauza gravitãtii cazurilor. În restul cazurilor, minorii au rãmas în familie, beneficiind de consiliere din partea Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului (DGASPC) Bacãu. Trist este faptul cã 10 dintre copiii care au fãcut subiectul sesizãrilor aveau vârste mai mici de un an sau de cel mult doi ani. Si mai trist este faptul cã într-un dintre cazuri s-a produs un abuz sexual asupra minorului. De departe, cele mai multe telefoane anuntau cazuri de copii neglijati de pãrinti (44 de situatii).

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.