spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
29-mai-2024

Lucruri inedite despre Coca-Cola

- Advertisement -

Coca-Cola este cea mai consumatã bãuturã rãcoritoare din lume, dar stiai cã aceasta a ajuns în spatiu sau cã firma cu acleasi nume, care produce bãutura, a sponsorizat Jocurile Olimpice din 1936, organizate de Germania nazistã

Coca-Cola este o bãuturã rãcoritoare recunoscutã la nivel global. Conform unui studiu, 94% dintre populatia lumii stie ce este Coca-Cola si chiar îi recunoaste logo-ul. Este al doilea cuvânt cunoscut în lume, dupã “Okay”. Putini stiu însã cã în anul 1985 NASA a cerut celor de la Coca-Cola sã le permitã sã efectueze un experiment cu bãutura rãcoritoare în spatiu. Când au aflat despre acest lucru cei de la Pepsi au trimis celor de la NASA si produsul lor. Pânã la urmã cele douã bãuturi rãcoritoare au fost testate în spatiu însã experimentul nu a reusit deoarece bãuturile nu au fost refrigerate corespunzãtor.

Steve Raichlen, un bucãtar cunoscut de peste Ocean foloseste Coca-Cola ca ingredient într-unul din preparatele sale, dar ce este interesant este faptul cã pentr prepararea Coca Cola s-a folosit drept ingredient cocaina, cel putin pânã în 1914, când aceasta substanta narcoticã a fost interzisã.

Un alt fapt interesant despre Coca-Cola este acela cã a fost bauturã oficialã a JO din 1936, organizate de Germania lui Hitler. Legat de momentele amuzante din istoria Coca-Cola, la mijlocul anilor 80 compania a desfãsurat o campanie de revenire la sticla originalã. Campania se numea „Feel de Curves”. În Australia compania a trebuit sã retragã toate posterele din cauza unei glume a artistului grafic. Acesta a desenat pe unul dintre cuburile din poster o femeie care fãcea sex oral. Coca-Cola a trebuit sã plateascã 200.000 de dolari pentru retragerea posterelor si retipãrirea acestora.

capital.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.