spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Scandalul cadavrelor DECAPITATE produce consecinţe. Directorul IML Cluj a fost demis

- Advertisement -

Directorul Instititului de Medicină Legală din Cluj Napoca, doctorul Costel Siserman a fost demis din funcţie, în cursul acestei zile, printr-un ordin emis de Ministerul Sănătăţii. În locul lui Siserman, a fost numit interimar fostul directorul al IML Cluj, doctorul Marius Vartic.

Fostul director Siserman a fost acuzat că a permis unor chirurgi esteticieni din Italia şi Germania să facă practică pe cadavrele unor oameni ai străzii care urmau să fie îngropaţi de către Primăria Cluj Napoca. În momentul în care medicul legist care răspunde de laboratorul de prosectură a întocmit formele de predare a cadavrelor pentru a fi înhumate a observat că acestea erau decapitate.
Medicii chirurgi esteticieni din Italia şi Germania au fost acuzaţi că, împotriva legii, au decapitat aceste cadavre şi că le-au mutilat fără ca ulterior să ia măsura de a îndepărta orice leziune viibilă produsă acestora. „Legal se pot face studii pe cadavre dar fără a afecta capul şi zona mâinilor. În cazul de la IML Cluj, cadavrele au fost mutilate total, acestea fiind decapitate. Ulterior, cei care au efectuat aceste studii nu au luat măsurile legale şi morale de a le coase capetele înapoi. Abia după ce s-a descoperit situaţia s-au luat decizia ca aceste capete, care în prima fază nu au fost găsite, sa fie cusute de trupurile oamenilor străzii. Cu siguranţă, în două situaţii, capetele au fost cusute la trupuri diferite”, a spus un oficial din cazul anchetei.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca a demarat o anchetă penală pentru infracţiunea de profanare de cadavre.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.