spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

De unde scade USL contributiile sociale sau TVA-ul

- Advertisement -

Anul viitor, guvernul va reduce TVA la nivelul de 19% sau va scãdea cu 5 puncte CAS, a anuntat, ieri, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu.

Deocamdatã, nu existã însã niciun calcul concret privind impactul bugetar. Veniturile la buget au fost mai degrabã motiv de dezamãgire pentru guvernant i în primele douã luni ale anului, asadar propunerea pare a fi mai degrabã o promisiune irealizabilã.

Astfel, sumele colectate din impozitul pe profit si salarii au fost mai mici cu circa 800 de milioane de lei, în primele douã luni din 2013, fatã de aceeasi perioadã din 2012.
Veniturile din taxe si impozite au fost usor mai ridicate, în principal datoritã cresterii accizelor. Celelalte taxe, cum ar fi TVA, au adus prea putini bani în plus la buget.

În acelasi timp, cheltuielile statului au scãzut usor, dar nu pentru cã se consumã mai putin. Cheltuielile curente s-au majorat în primele douã luni ale anului, fatã de 2012. În schimb, pentru cã s-au redus drastic sumele pentru investitii, statul a putut afisa o valoare mai micã a cheltuielilor totale. Asadar, de unde bani care sã compenseze o eventualã scãdere de TVA sau CAS la anul, când statul oricum nu colecteazã cât ar trebui, iar de consumat consumã mai mult.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.