spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Razie a „mascaţilor“ în discoteci: Zeci de minori băuţi care abia se ţineau pe picioare

- Advertisement -

Discotecile din mediul rural au rămas ca şi în anii trecuţi: pline de violenţă în aburi de alcool. Deşi o mare parte dintre tinerii peste 20 de ani sunt plecaţi la muncă în străinătate, cei mici rămaşi acasă umplu discotecile şi consumă alcool, după care se iau la bătaie. Reporterii Ziarului de Iaşi au mers împreună cu poliţiştii şi „mascaţii“ de la trupele de intervenţie la câteva din discotecile din mediul rural.

Poliţiştii organizează la fiecare sfârşit de săptămâmă razii prin localităţile ieşene, vizate fiind discotecile, barurile, dar şi drumurile unde sunt vânaţi şoferii care circulă beţi. Pentru că aceste misiuni sunt considerate destul de periculoase din cauza tinerilor care consumă alcool în cantităţi mari, poliţiştii sunt însoţiţi permanent de mascaţii de la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS), trupe de elită a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). Sâmbătă noaptea, un echipaj de la Serviciul Rutier şi o dubă cu poliţişti de la SAS au început razia în jurul orei 23, primul vizat fiind un bar din Ierbiceni. Chiar dacă este o discotecă din mediul rural, maşinile din zona barului erau dintre cele scumpe: un Mercedes, un BMW X6 şi un Volkswagen Passat. Toţi şoferii au fost controlaţi de poliţiştii de la rutieră dar nu au fost găsiţi băuţi. Pentru că ne aflăm în Postul Paştelui, atmosfera din bar era relaxată, numărul clienţilor fiind redus. După câteva telefoane la posturile de poliţie din judeţ, am aflat că distracţia este în toi în două localităţi, aflate în colţul judeţului: Bivolari şi Probota. După o oră, am ajuns la un bar din Bivolari, fiind aşteptaţi la intrarea în localitate de alte două maşini de poliţie de la postul de poliţie.
Cu berea în mână la 13 ani
Spre amuzamentul poliţiştilor, imediat ce au parcat în faţa discotecii, patru sau cinci minori au ieşit repede din discotecă „mânaţi“ de la spate de un agent care se ocupa cu paza barului şi care i-a ascuns într-un un colţ întunecat. Am bănuit că aceştia aveau sub 18 ani, şi că băuseră. Legea interzice consumul de alcool în baruri a celor care nu au majoratul. Discoteca era de fapt un fost grajd amenajat. „Au fost grajduri ale CAP-ului, au fost modernizate. Sunt închiriate sau cumpărate de patroni“, a spus unul dintre poliţiştii din zonă. În interior, tinerii dansau lasciv, mulţi dintre ei abia ţinându-se pe picioare. Pe jos, abia te puteai mişca printre cioburile de sticlă spartă. Spre surpriza noastră şi amuzamentul petrecăreţilor, când muzica a încetat şi s-au aprins luminile, mascaţii şi poliţiştii au început să scoată din mulţime câte un elev sau câte un tânăr de 16, 17 şi 18 ani. Unul dintre ei, cu o bere în mână, avea 13 ani. A fost găsit ascunzîndu-se după un grup de tineri. Într-un colţ, pe o canapea, un alt tânăr, beat turtă, sforăia. Acesta a fost trezit cu greu de agenţi, în râsetele celorlalţi care au început să-l aclame. „Biţă, esti tare! Te-a luat poliţia, trezeşte-te! Esti rupt de beat“, strigau prietenii lui. Năuc de somn, acesta a fost dus în altă încăpere. Acolo, le-a arătat fericit poliţiştilor o legitimaţie în care se vedea negru pe alb că împlinise de curând vârsta de 18 ani. De asemenea, multe dintre fetele care se distrau aici, abia dacă împliniseră vârsta majoratului. Poliţiştii au identificat cam 20 de tineri care aveau sub 18 ani şi toţi erau beţi turtă. „Sunt cam jumătate dintre cei din discotecă“, a spus unul dintre poliţiştii de la postul de Poliţie din zonă. Administratorul barului a fost amendat pentru că a vândut băutură tinerilor.
Petrecerea s-a spart după ce s-a pulverizat spray lacrimogen
După aproximativ două ore cât a durat percheziţia tinerilor din discoteca de la Bivolari, am mers la Probota. În centrul satului, discoteca tocmai se închisese, deoarece tinerii au ieşit împingându-se, după ce un individ băut pulverizase în interior cu spray lacrimogen. La vederea poliţiştilor, o maşină în care se aflau mai mulţi petrecăreţi a demarat în trombă, încercând să dispară în întuneric. Vigilenţi, poliţiştii de la rutieră au plecat după ei şi i-au tras imediat pe dreapta, bănuind că şoferul consumase alcool. Testat cu aparatul Drager, a reieşit o concentraţie de 0,26 mg/l alcool în aerul expirat. Când maşinile Ministerului de Interne au ajuns în zonă, în timp ce unii dintre tineri se îndreptau spre case, un grup de vreo zece indivizi, care abia se ţineau pe picioare, se certau cu un tânăr, care se afla lângă un autoturism iar la vederea mascaţilor au intrat într-un bar din apropiere. Aici, mascaţii l-au dibuit pe cel care pulverizase gaz lacrimogen în discotecă şi l-au scos afară ca să le arate unde a aruncat tubul de spray. Prietenii acestuia au fost acuzaţi de proprietarul maşinii, că i-au spart anvelopele de la maşină cu cuiele şi că voiau să-l bată. „Chiar înainte să ajungă poliţiştii, ei m-au înconjurat şi cred că atât eu cât şi prietena mea ne luam o bătaie bună. Unul dintre ei mi-a spart trei cauciucuri cu un cui şi apoi au venit la mine şi au început să mă înjure“, a spus şoferul, încercând să umfle roţile pentru a pleca. Toţi cei zece tineri, beţi unul şi unul, au fost aliniaţi la gard, cu mâinile şi picioarele desfăcute. La unul, un mascat a găsit un cuţit cu tăişul lung, ascuns la brâu. Acesta, cât şi cel care a dat cu spray lacrimogen au fost duşi la postul de poliţie, unde a fost deschis un dosar penal pentru cel cu arma albă, iar cel cu sprayul lagrimogen a fost amendat. De asemenea, poliţiştii de la rutieră au reţinut permisul de conducere şoferului băut care a încercat să fugă.

ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.