spot_img
spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
29-mai-2024

Turista de 60 de ani care a cãzut 100 de metri într-o râpã în Piatra Craiului a fost salvatã

- Advertisement -

Femeia care a cãzut ieri peste 100 de metri într-o râpã, în timp ce era într-o drumetie în Muntii Piatra Craiului, pe un traseu interzis în timpul iernii, a fost salvatã de salvamontisti.

Turista a scãpat teafãrã, fãrã nicio fracturã, desi a cãzut în gol peste o sutã de metri de pe un perete de stâncã foarte înclinat.

“Este incredibil. Nu are absolut nimic. De 37 de ani practic meseria asta si asa ceva nu am mai vãzut. A cãzut cam 120 de metri pe un perete foarte înclinat si s-a oprit în zãpadã, în niste scursuri de avalansã. Dacã nu se oprea, mai cãdea încã vreo 300 de metri. Nici acum nu-mi vine sã cred cã în cãdere nu s-a lovit la membre sau la cap de stânci sau bolovani. Nici nu credeam cã o gãsim în viatã când am vãzut locul unde a cãzut. Dar este teafãrã”, a declarat seful Salvamont Zãrnesti, Ioan Pivodã, potrivit mediafax.ro.

Turista era la munte împreunã cu trei prieteni din Brasov.

Salvamontistii au fost anuntati, ieri, în jurul orei 13.00, de unul dintre turisti, de faptul cã o femeie din grupul lor a cãzut într-o râpã, în zona “La Lanturi” din Masivul Piatra Craiului, zonã foarte periculoasã în timpul iernii.

O echipã de salvamontisti a pornit în cãutarea turistei, iar traseul a durat patru ore. Femeia a fost coborâtã în sigurantã în zona Plaiul Foii, în jurul orei 20.00.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.