spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Topul obezitãtii la nivel mondial. România si Franta, singurele în rândul tãrilor “subnutrite”

- Advertisement -

SUA nu este singura tarã din lume care are probleme cu greutatea. Obezitatea reprezinto o problemã ce se accentueazã în toatã lumea.

Indexul de masã corporalã (BMI – body masss index) reprezintã greutatea raportatã la înãltime si care, chiar dacã fluctueazã, rãmâne un instrument pentru analistii din sãnãtate care avertizeazã cu privire la extinderea obezitãtii în rândul statelor lumii.

Despre adultii cu un BMI între 18,5 si 24,9 se spune cã au corpul ideal pentru înãltimea lor, în timp ce despre cei cu un BMI între 25 si 29,9 se spune cã sunt mai grei decât este normal pentru înãltimea lor.

Publicatia Fast Company a prezentat mai multe grafice pentru a evidentia problema obezitãtii la nivel mondial. Când a venit vorba de greutate medie pe fiecare tarã, în dreptul “normalitãtii” s-au aflat doar tãri precum Somalia, Afghanistan, Kenia, Zambia, Burkina Faso, Togo – state cu o populatie pe care o considerãm subnutritã. Pe aceastã listã însã, se aflã si 2 tãri europene:  România (BMI 24,7) si Franta (BMI 24,9).

Cele mai multe tãri europene se aflã în zona cu un BMI mediu de 25 pânã la 26,9, iar pe aceastã listã sunt state precum Austria, Finlanda, Portugalia, Spania, Bulgaria etc. Un semn cã aceste populatii încep sã se confrunte puternic cu probleme de greutate.

Tot ce depãseste un BMI de 30 bifeazã obezitate. Chiar dacã niciun stat nu a depãsit media de 30, multe se apropie. Tãrile cu probleme la acest capitol sunt, totusi, numeroase. Printre aceste se numãrã Statele Unite ale Americii, Kuweit, Argentina, Marea Britanie, Germania, Grecia, Australia sau Emiratele Arabe.
La nivel mondial, rata obezitãtii s-a dublat din 1980 încoace, iar faptul cã populatia multor tãri este peste limita normalã de greutate este îngrijorãtor.

capital.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.