spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Cadou de la nasi. Un iesean are de platit 10.000 de euro la banca fara sa fi facut imprumut

- Advertisement -

Un bărbat a anunţat procurorii că o persoană necunoscută a făcut un credit bancar pe numele său. Cercetările anchetatorilor au scos la iveală că împrumutul fusese făcut chiar de soţia sa, la propunerea naşei de cununie a celor doi

De o surpriză mare cât casa a avut parte un bărbat din Iaşi care a aflat peste noapte că este dator la bănci. Ştiind că nu a mers la bancă pentru un contract de credit pe care îi apărea numele, Ioan Drăgănescu-C. a depus la începutul anului 2011 o plângere penală către autorităţi. La mijloc era un credit de 10.000 de euro, luat în 2007 şi girat cu bunuri pe care bărbatul, împreună cu soţia, erau proprietari. Pe documentul prin care s-a luat împrumutul se afla şi o semnătură în dreptul numelui bărbatului, deşi acesta nu avea cunoştinţă de aşa ceva. Iţele cazului au fost, în cele din urmă, desluşite de anchetatori, care au aflat că împrumutul a fost realizat chiar de soţia ieşeanului, Maria-Mihaela Drăgănescu-C., după un plan pus la cale împreună cu naşa de cununie a ei şi a soţului păcălit, respectiv Cecilia-Elena Perju, administrator al unei societăţi din Iaşi.
Şi-a dat seama că e dator abia după trei ani
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii ieşeni, împrumutul buclucaş a fost realizat încă din 2007, la sucursala din Iaşi a Bank Leumi România. Pe fondul relaţiei de prietenie pe care o avea cu Maria Mihaela Drăgănescu-C., Elena Perju i-a solicitat acesteia să împrumute pe numele ei şi al soţului 10.000 de euro, Perju obligându-se să achite ratele. Maria Drăgănescu a acceptat, luând decizia de a nu-i spune nimic soţului. Ulterior, Elena Perju s-a ocupat de obţinerea documentelor. Procurorii spun că ar fi falsificat o adeverinţă de venit în care a trecut că fina sa este contabilă la firma pe care o reprezintă şi că ar încasa un venit net de 1.850 de lei. Ulterior, după ce au făcut actele, cele două au mers la bancă, unde a fost încheiat contractul. Dubios este că împrumutul a fost făcut pe numele celor doi soţi, ba chiar că în dreptul lui Ioan Drăgănescu C. exista o semnătură din 2007, care însă nu îi aparţinea acestuia. Procurorii continuă verificările pentru a afla cine a executat acea semnătură. Creditul a fost garantat cu mai multe bunuri de-ale celor doi soţi.

În timpul audierilor procurorilor, cele două femei care au pus la cale planul au recunoscut comiterea faptei
„Învinuita C.-Drăgănescu Mihaela-Maria a recunoscut că, pe fondul relaţiei de prietenie cu învinuita Perju Elena, a acceptat să o ajute în vederea obţinerii împrumutului de 10.000 euro, prin încheierea contractului de credit de consum în numele său şi a soţului C.-Drăgănescu Ioan, cunoscând faptul că în suportul cererii de creditare urmau a fi folosite acte false, întrucât ea nu avea calitatea de angajat în cadrul societăţii SC Olimp 91 SRL şi nu realiza venituri salariale pentru a face dovada îndeplinirii condiţiilor de creditare impuse de instituţia financiară bancară. Învinuita Perju Cecilia E. a declarat că a achitat lunar ratele aferente creditului, timp de aproximativ 2 ani de zile, conform înţelegerii verbale cu învinuita C. Drăgănescu Mihaela-Maria, după care a încetat plătile întrucât a avut dificultăţi financiare“, se menţionează în rechizitoriu. Ieri, magistraţii au decis să o trimită în judecată pe Elena Perju pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. La rândul ei, Maria-Mihaela Drăgănescu-C. a fost scoasă de sub urmărire penală, fiind sancţionată administrativ.
Procurorii au considerat că „faptele comise nu prezintă gradul de pericol concret al unei infracţiuni, în cauză fiind aplicabile dispoziţiile art. 18 ind.1 din codul de procedură penală – având în vedere circumstanţele faptelor comise de invinuită şi circumstanţele personale ale acesteia, respectiv faptul că învinuita a avut o atitudine procesuală sinceră.“

ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.