spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Rãzboi pe viatã si pe moarte împotriva fumãtorilor în Suedia

- Advertisement -

Medicii suedezi opereazã fumãtorii doar dacã pacientilor le este pusã viata în pericol, aratã cotidianul rus Novâe Izvestia.
Fumul de tigarã nu afecteazã numai aerul înconjurãtor, ci si hainele si pielea fumãtorilor

În urmã cu cinci ani, un avocat din Suedia îsi dãdea în judecatã vecina pentru cã aceasta fuma pe un teren comun, iar vântul aducea fumul în curtea si casa sa. Exemplul sãu a fost urmat de tot mai multi suedezi care au început sã apostrofeze si chiar sã-i dea în judecatã pe fumãtori. În majoritatea cazurilor, fumãtorii sunt declarati vinovati si sanctionati cu pedepse administrative si bãnesti.

Consecinta acestui fapt a fost cã numãrul fumãtorilor în Suedia a scãzut de la an la an. Astfel, dacã în 1950 fiecare al doilea suedez fuma, acum proportia s-a restrâns la 10-15%.
Fumãtorii au primit ultima loviturã, recent, când uniunea medicilor din aceastã tarã a anuntat cã pacientii care fumeazã vor fi operatia doar în cazul în care le este pusã viata în pericol. Potrivit statisticilor, fumãtorii sunt supusi unui risc de douã ori mai mare de aparitie a complicatiilor postoperatorii, decât nefumãtorii.
În plus, asociatia bolnavilor de cancer a trimis o scrisoare autoritãtilor prin care cere interzicerea totalã a fumatului din 2025.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.