spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Multi judecãtori incompatibili în “Dosarul Botomei – avocaturã clandestinã”

- Advertisement -

Dosarul în care Vasile Botomei, autointitulat decan al Baroului Bacãu, este cercetat pentru avocaturã clandestinã se plimbã de douã luni de la un judecãtor la altul. Trei magistrati de la Judecãtoria Bacãu s-au abtinut de la judecarea dosarului, invocând situatii de incompatibilitate.

Dosarul penal a avut, în ianuarie 2013, primul termen. Presedintele completului de judecatã s-a abtinut de la judecarea cauzei, motivat de faptul cã a avut calitatea de avocat si a lucrat la Cabinetul de Avocaturã Gigi Candet (decanul Baroului Bacãu), parte vãtãmatã în proces.

Cauza a fost trimisã la judecãtorul delegat cu repartitia ciclicã pentru stabilirea unui nou complet de judecatã. Coincidentã, dosarul a ajuns, în februarie, pe mâinile judecãtorului Sorin Vasile Curpãn. Magistratul, împreunã cu Botomei, sunt cercetati de Parchetul de pe lângã Curtea de Apel dupã ce o tânãrã absolventã de Drept i-a acuzat de înselãciune. În mod inevitabil, Curpãn s-a abtinut si a trimis dosarul la o nouã repartizare.
Ieri s-a judecat al treilea termen, presedintele completului de judecatã fiind Sergiu Lupascu. Si acesta a pasat dosarul dupã ce a depus o declaratie de abtinere. De înteles, în conditiile în care, în 2011, într-o cauzã penalã ce avea ca obiect o plângere împotriva rezolutiei procurorului formulatã de Baroul Bacãu, prin care s-a dispus NUP fatã de Vasile Botomei, magistratul Sergiu Lupascu i-a dat cîstig de cauzã lui Botomei, respingând plângerea Baroului Bacãu.

Sesizãrile care aveau în prim-plan activitatea dubioasã a lui Botomei au continuat sã curgã în ultimii ani. Dupã numeroase NUP-uri, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bacãu l-a gãsit vinovat pe Vasile Botomei si l-a trimis în judecatã, la începutul anului, pentru avocaturã clandestinã si folosirea în mod ilegal si abuziv a denumirilor de “avocat”, “cabinet avocat”, “Barou”, “UNBR”. Mai multe persoane si institutii au depus plângeri la Parchet în care sesizau cã pe site-ul www.baroulbacau.ro sunt postate anunturi privind admiterea în profesia de avocat de cãtre persoane care nu au calitatea sã organizeze astfel de concursuri si sunt folosite fãrã drept denumirile de “barou” si “UNBR”. Printre cei care au fãcut plângeri la Parchet se aflã si Baroul Bacãu, condus de decanul Gigi Candet. Acesta a sesizat cã Vasile Botomei si-a constituit un barou propriu, cu sediul în Calea Republicii, nr. 27, în cadrul unei false Uniuni Nationale a Barourilor, dar si un site pe care promoveazã si publicã un Tablou al avocatilor în care au fost inclusi în mod abuziv si membrii baroului legal constituit.
În repetate rânduri, Vasile Botomei a sustinut cã baroul înfiintat de el este legal si cã toate aceste acuzatii sunt nefondate.

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.