spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Mascații au rupt ușile unor medici și farmaciști. Operațiunile vizează caracatrița rețetelor false

- Advertisement -

Procurorii DIICOT au făcut azi mai multe percheziţii în cazul unui grup infracţional organizat, ai cărui membri au obţinut beneficii financiare substanţiale după ce au comis înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscala si spălare de bani, in domeniul farmaceutic.

Oamenii legii au efectuat 13 percheziţii domiciliare în judeţele Hunedoara şi Timiş, la locuinţele membrilor grupării si sediile societăţilor comerciale controlate de către aceştia.

Rulajul sumelor de bani realizat prin intermediul firmelor controlate de către membrii grupării depăşeşte suma de 11.000.000 lei.

Doi medici din cadrul Spitalului Judeţean Hunedoara – Secţia oncologie au completat în fals sute de reţete cu medicamente, în special oncologice sau adjuvante (substanţe cu valori mari), pentru pacienţi cu afecţiuni oncologice, aflaţi in tratament, în perioada 2010-2012.

ţetele au fost predate liderilor grupării si depuse ulterior spre decontare, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, prin intermediul a trei societăţi comerciale care deţin farmacii in municipiile Hunedoara şi Deva, fiind încasata astfel, in mod ilegal, suma de aproximativ 3.300.000 lei, susţine site-ul DIICOT.

Medicii primeau de la reprezentanţii farmaciilor diverse sume de bani în funcţie de cantitatea de medicamente prescrisă, ce urma să fie decontata. Membrii grupării infracţionale  au înregistrat în evidenţele contabile ale celor trei farmacii, facturi fictive, din care rezulta aprovizionarea cu medicamentele prescrise şi decontate ilegal, de la alte societăţi comerciale înfiinţate în acest scop.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.