spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Politicienii corupţi vor să se pună în “siguranţă” sub legea siguranţei naţionale

- Advertisement -

Deputatul PSD Florin Iordache a propus modificarea legii prin care procurorii nu mai pot utiliza în dosarele de corupţie interceptările pe mandate de siguranţă naţională. Cu o astfel de lege, senatorul PSD Cătălin Voicu ar fi scăpat de condamnare.

Potrivit Gândul, senatorii jurişti au discutat ieri in Comisia Juridică a Senatului despre modificările aduse legii 51/1991, care reglementează modalitatea de emitere şi punere în practică a interceptărilor pe mandat de siguranţă naţională.

Ei bine, la proiectul de lege a fost inclus şi un amendament care practic anulează dosarele de corupţie care conţin interceptări pe mandate de sigiuranţă naţională.

Cel care l-a propus este deputatul PSD Florin Iordache care a declarat pentru ziaristul de la Gindul: ”Dacă l-am propus, l-am propus. De ce să îţi explic ţie? Nu am ce să îţi explic”.

Ultima parte a amendamentului spune negru pe alb că dacă SRI realizează interceptări pe mandat de siguranţă naţională şi în aceste interceptări se constată orice fel de altă infracţiune decât cele privind siguranţa naţională, nu le mai poate transmite procurorilor.

Beneficiarii acestui amendament sunt şi politicienii trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.
Nu este prima oara când acest amendament este promovat. Aceeaşi propunere a apărut în textul de lege înaintat de Ministerul Justiţiei. Acesta a fost eliminat la solicitarea SRI. Deocamdata, amendamentul propus de Florin Iordache nu a fost încă aprobat de Comisia Juridică a Senatului, el fiind acum doar în dezbaterea comisiei.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.