spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Inundatii devastatoare în Argentina: 56 de persoane au murit. “Oamenii stau în copaci”

- Advertisement -

Cel putin 48 depersoane au murit în orasul La Plata, aflat la aproximativ 60 de kilometri de Buenos Aires, în urma unor inundatii, relateazã AFP, preluatã de Mediafax. Si în capitala tãrii Buenos Aires, ploile au provocat moartea a cel putin opt oameni.

Potrivit guvernatorului provincial Daniel Scioli, nivelul apei a ajuns în unele zone la doi metri, iar oamenii “au încercat sã se refugieze pe acoperisuri si în copaci, dar unii nu au reusit”.

Ieri dupã-amiazã, bilantul victimelor a crescut în mai putin de o orã, de la 25 la 46 de morti, si ar putea creste în continuare, a mai spus guvernatorul. Peste 2.500 de persoane au fost nevoie sã-si pãrãseascã locuintele, iar jumãtate din oras a rãmas fãrã energie electricã.

Potrivit meteorologilor, volumul precipitatiilor a atins marti seara 400 de milimetri în decurs de douã ore, un record pentru La Plata. Apa s-a acumulat în pãrti joase ale orasului, situat la aproximativ zece kilometri de Rio de la Plata, într-o regiune mlãstinoasã.

În La Plata, un important oras universitar, scolile si serviciile publice au fost închise.

“Ceea ce se întâmplã în La Plata nu s-a mai vãzut niciodatã. Jumãtate din oras nu are curent electric. Existã oameni pe acoperisuri, în copaci, asteptând sã putem sã mergem sã îi cãutãm”, a declarat Sergio Berni, un adjunct al ministrului argentinian pentru Securitate.

La Buenos Aires, aproximativ 350.000 de persoane au fost afectate de inundatiile care au avut loc în noaptea de marti spre miercuri.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.