spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
28-mai-2024

Sfidator! Sinistratii isi vand prin mica publicitate casele primite de la stat

- Advertisement -

Mila si bunavointa semenilor, scoasa la vanzare prin mica publicitate. Cum? Foarte simplu. O femeie a decis ca nu-i mai trebuie o casa din cartierul Dumbrava Rosie din Dorohoi, construita pentru persoanele sinistrate, ce si-au pierdut locuintele in inundatia de acum trei ani, si a postat un anunt pe un site pe profil.

Faptul ca la cateva saptamani dupa ce puhoaiele au maturat Dorohoiul, in bazarul din localitate erau scoase la vanzare electrocasnice si articole de incaltaminte si imbracaminte primite ca ajutor pentru cei sinistrati, nu a mirat pe nimeni. Ba chiar asa s-a aratat ca multi dintre cei ce au primit bunuri poate nu li s-ar fi cuvenit acel ajutor. Insa este revoltator cand o casa pentru cei napastuiti este scoasa la vanzare. Anuntul Valeriei Derscariu pe site-ul www.tocmai.ro este intitulat „casa Dumbrava Rosie Dorohoi”. In anunt se precizeaza ca imobilul scos la vanzare are 3 camere, suprafata de 60 de metri patrati, si ca a fost construit in 2010. Dupa care, potentialilor cumparatori li se spune ca imobilul are doua camere, o bucatarie, o baie si este izolat exterior, are termopane, gresie, faianta si parchet laminat. Pretul pentru aceasta casa este de 25.000 euro. Reporterul Evenimente de Botosani a contactat vanzatoarea casei la telefon, jucand rolul unui posibil cumparator. Astfel, femeia a povestit motivul vanzarii casei.
„A decedat mama dar in casa sa ce a fost luata de apa locuia un cumnat de-al meu. Si a fost o incurcatura, cum ar veni casa ar fi a ei. Eu nu am terminat de facut mostenirea. Noi stam la Hiliseu Crisan. Nu are nici un rost, ce sa fac cu ea? Eu am intrebat la primarie la Dorohoi si ei mi-au spus ca pot sa o vand. Pot sa o valorific, daca nu, nici nu o luam. Am spus ca nu vreau sa platesc impozit degeaba, chiar daca nu a fost luata, deja platesc impozit, ii trecuta din 2011. Mama a decedat si a fost o intreaga incurcatura”, a declarat Valeria Derscariu, ce a mai spus ca imobilul este liber, in el fiind doar o soba, un aragaz si un frigider, primite de cumnatul sau.
Electrocasnicele fiind noi le va lua. Astfel, rezumat, o femeie care nu a avut de suferit in urma inundatiilor vrea sa vanda o casa construita din mila celor ce si-au vazut semenii fara un acoperis deasupra capului.
Primarul Dorohoiului s-a declarat foarte surprins de situatie, ca un imobil pentru sinistrati a fost scos la vanzare. „Din cate stiu eu, acest lucru nu este posibil. Cinci ani de zile nu au voie sa vanda, prin contract. Acele case au un statut special. Noi am dat terenul spre folosinta gratis, am spus ca pana se vor pune pe picioare acele persoane sa nu plateasca impozit, cinci ani. Dupa care, pot sa-l cumpere sau sa plateasca concesiune. Ei doar pe imobile sunt proprietari. Nu stiu cu cine a vorbit doamna la primarie, insa pana acum nu am mai intalnit astfel de situatii”, a declarat Dorin Alexandrescu.
Edilul a adaugat ca va cere la randul sau lamuriri. „Nu stiu daca este ilegal, insa este imoral. Acele case au fost facute pentru oameni in necaz, cu foarte multe resurse, cu foarte multe eforturi. Nu stiu daca pot fi vandute asa usor. Trebuie sa ma interesez daca a fost facuta succesiunea si daca imobilul poate fi vandut. Sunt si alte locuinte unde stau persoane, insa acelea sunt ale statului. Cele de la Dumbrava Rosie sunt ale lor, dar ma voi interesa si eu in privinta acestei situatii”, a adaugat primarul municipiului Dorohoi. (Danut Rotariu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.