spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Din „rector” a ajuns spargator de bancomate. Cinci studenti isi vor tine sesiunea la Judecatorie

- Advertisement -

Cinci tineri au fost trimişi ieri în judecată după ce au furat peste 2.000 de lei din mai multe bancomate din Iaşi, folosindu-se de un dispozitiv „de casă“. Doi dintre ei învaţă la UTI, în timp ce alţi doi sunt studenţi la „Cuza“. Procurorii au reuşit să afle exact cum au inventat şi folosit studenţii ieşeni dispozitivul buclucaş.

Câţiva studenţi la cele mai importante universităţi din mu­nicipiu au inventat un dispozitiv ingenios de a păcăli bancomatul. Cinci tineri cu vârste curpinse între 21 şi 27 de ani au fost trimişi ieri în judecată de procurorii Par­chetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, fiind acuzaţi de furt după ce au vandalizat mai multe bancomate de la BRD şi BCR. După ce tinerii au fost identificaţi, iar câţiva dintre ei arestaţi, procurorii i-au luat la descusit pentru a afla cum au reuşit să păcălească ATM-urile. Pe cât de ingenioasă pare metoda, pe atât de simplă este.

Bucată de prag de uşă, pusă sub fanta bancomatului

Ea a fost pusă la cale de Ovidiu Go­linschi (21 de ani), Vasile Ro­tariu (25 de ani) şi Mihai Varvaroi (26 de ani). Ei au fost ajutaţi de Ionuţ Lipciuc (24 de ani) şi Alexandru Bogdan (22 de ani). Potrivit anchetatorilor, Golinschi şi Bogdan sunt studenţi la Uni­versitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ Iaşi, Varvaroi şi Lipciuc învaţă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, în timp ce Rotariu este administrator al unei societăţi comerciale din Dorohoi.
După ce au cumpărat cele necesare, dispozitivul a fost meşterit de tineri într-un apartament închiriat deţinut de Alexandru Bogdan în zona Bularga. Aceştia cumpăraseră în prealabil un prag de uşă, pe care l-au tăiat în bucăţi egale de apro­ximativ 21,6 centimetri. „Una dintre plăcuţe a fost modelată şi şlefuită întrucât pragul de uşă avea culoarea aurie, iar plăcuţa trebuia să aibă o culoare argintie, asemănătoare culorii ATM-ului. Pentru confecţionarea plăcuţei, in­culpatul Golinschi Sebastian-Ovidiu a folosit o pilă şi un foarfece pentru unghii. După ce plă­cuţa a fost modelată, a fost chituită cu chit auto la ambele capete după care a fost lipită hârtia ade­zivă, între cele două capete chituite“, se menţionează în rechizitoriu.
După ce au confecţionat plă­cuţa, tinerii au pus în aplicare pla­nul de a face rost de bani.
„Procedeul folosit la sustragerea de bani era următorul: unul dintre participanţi monta plăcuţa tip capcană pe fanta de eliberare numerar de la ATM-uri cu ajutorul super glue-ului după care aşteptau sosirea unui persoane care să introducă cardul ban­car pentru a extrage bani. La comanda clientului băncii, bancomatul număra banii solicitaţi, însă nu putea să îi scoată în exterior, bancnotele rămânând lipite de adezivul puternic de pe capcană. Posesorul cardului nu rea­liza ce se întâmplă, crezând că bancomatul este defect, astfel încât pleca. După plecarea victimei un alt participant, cu o şurubelniţă ascuţită la vârf sau cu vârful îndoit se deplasa la ATM pentru a recupera plăcuţa cu eventualii bani care se prin­deau în capcană. De menţionat este faptul că inculpaţii şi învi­nuiţii nu acţionau decât în timpul în care băncile erau închise, astfel încât puteau acţiona fără a fi observaţi şi fără ca victimele să poată sesiza reprezentanţii băn­cilor despre neregulile constatate la bancomate“, au mai precizat procurorii.
Până pe 3 februarie, tinerii au vandalizat prin această metodă 21 de bancomate reuşind să fure, în doar câteva zile, peste 2.000 de lei.
Unul dintre capii răutăţilor, Mihai Varvaroi, este student la Facultatea de Matematică de la „Cuza“, fiind un nume cunoscut în rândul elevilor de acolo. În 2007, în cadrul unui proiect derulat la universitate, Varvaroi a fost rector pentru o zi, având mai multe fotografii cu şeful de pe atunci al universităţii, omul politic Dumitru Oprea.

ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.