spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Raiul spălătorilor de bani: Apare „bancomatul” la care schimbi monede virtuale în bani reali

- Advertisement -

Utilizatorii de bani virtuali sunt pe punctul de a avea ATM-uri prin care îşi pot accesa lichidităţile digitale.

Din dorinţa de a simplifica accesul la moneda virtuală Bitcoin, şeful TDV Media lucrează la lansarea unui ATM care să permită utilizatorilor administrarea conturilor în Bitcoin.

„Am conceput un ATM pentru Bitcoin şi motivul pentru care am făcut asta este pentru că accesul la Bitcoini era cam dificil. Se pot comercializa prin intermediul serviciilor de schimb valutar de pe internet, dar nu este chiar atât de simplu de realizat acest lucru“, a declarat Jeff Berwick, CEO-ul TDV.
Bitcoin este o monedă descentralizată ce se bazează pe un software care garantează accesul tuturor utilizatorilor la codul sursă şi care se foloseşte de conexţiuni „peer to peer“ (de la utilizator la utilizator) în tranzacţiile monetare. Bancnotele pot fi schimbate cu uşurinţă în bitcoini şi pot fi utilizate oriunde acestea sunt acceptate.

Utilizatorii pot de asemenea să îşi schimbe bitcoinii pentru moneda originală, cu un număr tot mai mare de afaceri şi persoane fizice care le acceptă ca metodă de plată.

ATM-ul Bitcoin are un software care activează un sistem automatizat cu dublu sens pentru schimbul valutar. Utilizatorii pot depozita titluri financiare fără acoperire dacă vor ca balanţa lor de bitcoini să crească şi pot schimba credite bitcoin în numerar.

Efectul Cipru

În ajunul izbucnirii crizei din Cipru, interesul în moneda digitală a explodat. Analiştii economici spun că popularitatea în creştere a Bitcoin este un simptom al unei lumi în care cetăţenii de rând devin extrem de îngrijoraţi în privinţa valorii banilor de hârtie.

În timp ce monedei digitale i se aduc o serie de critici, valoarea sa în creştere arată că este tot mai atractivă. Potrivit Bitcoincharts.com, un bitcoin se tranzacţiona marţi la 108 dolari, mai mult decât triplu faţă de valoarea sa de acum şase luni, când se tranzacţiona pentru 29,35 de dolari.

Berwich spune că oamenii se întreaptă către Bitcoin pentru că este singura monedă care operează într-o piaţă cu adevărat liberă. „Internetul este singuul loc de pe Pământ în care există cu adevărat o piaţă liberă… Şi sunt inovaţii interesante care pot apărea pe o piaţă liberă. Te uiţi la Bitcoin şi vezi o monedă cu totul nouă, complet descentralizată, tranzacţii anonime au loc incredibil de rapid gratuit, totul conceput de piaţa liberă“, spune Berwick.

Berwick a declarat că intenţionează să lanseze primul bancomat pentru Bitcoin în Cipru, unde acordul de salvare a băncilor a cauzat închiderea acestora pentru câteva zile şi unde retragerile de numerar de la ATM-uri au fost limitate.

Spre deosebire de alte monede online – precum noile monede Amazon – oferta de Bitcoin nu este determinată de nicio autoritate centrală emitentă (Bancă Centrală). În schimb, noile monede sunt generate, pe baza unei formule predeterminate, de mii de calculatoare care rezolvă probleme matematice complexe. Pe măsură ce numărul monedelor creşte, aceste probleme devin şi mai complexe, crescând costul puterii de procesare necesare generării lor şi prin asta stabilind un anumit nivel sub preţ.

După modelul aurului, moneda este creată să fie deflaţionistă. Totuşi, există o serie de motive care indică faptul că explozia prin care trece acum moneda este de scurtă durată. Chiar dacă un număr în creştere de afaceri legitime adoptă această monedă – un dezvoltator finlandez de software s-a oferit să-şi plătească angajaţii în Bitcoin – încă are un număr relativ scăzut de utilizatori.

capital.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.