spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Falsi functionari de la Pensii încearcã sã escrocheze pensionari

- Advertisement -

– o nouã serie de escrocii încearcã sã-i pãcãleascã pe pensionarii bãcãuani – indivizii se pretind angajati ai Casei de Pensii si-i invitã sã cumpere cartele telefonice pentru a putea cîstiga bilete în statiunile de tratament -în anii trecuti, s-a mai întâmplat ca infractori care se dãdeau inspectori la Pensii sã racoleze din stradã pensionari pe care-i convingeau sã achite anumite taxe de timbru

Zeci de pensionari bãcãuani s-au plâns conducerii Casei Judetene de Pensii (CJP) Bacãu cã, în ultima vreme, au fost contactati telefonic de pretinsi angajati ai institutiei care îi îndeamnã sã se prezinte la sediu pentru a încasa sume restante la pensie. Escrocii nu s-a dat în lãturi de a le promite bãtrânilor câte 10 euro pentru fiecare cupon de pensie depus la sediul institutiei. “Au venit la noi, au intrat chiar si la domnul director si ne-au spus cã i-ar fi sunat cineva de la Casa de Pensii care le-a promis cã, în schimbul unor cartele telefonice, vor primi nu stiu ce bilete în statiunile de tratament”, a declarat Alina Dima, purtãtorul de cuvânt al CJP Bacãu. În acest context, conducerea Casei de Pensii anuntã cã pensiile se plãtesc de cãtre Casa Nationalã de Pensii Publice Bucuresti pe taloane de pensii numai prin intermediul Directiei Posta Românã sau în conturile curente personale deschise de beneficiari la bãnci agreate de acestia. “Atragem atentia cã institutia noastrã nu face invitatii telefonice cãtre pensionari pentru plata cash a unor drepturi de pensie restante, nu apeleazã telefonic pensionarii pentru solutionarea unor probleme legate de pensii si nici pentru a-i invita la sediul institutiei în vederea încasãrii unor sume restante”, a precizat conducerea CJP Bacãu.

Escroci de ieri si de azi

Reamintim cã, în urmã cu cîtiva ani, a mai fost înregistrat un episod asemãnãtor. Atunci, escrocii care se pretindeau tot angajati ai Casei de Pensii îi îndemnau pe bãtrâni sã achite o inventatã taxã de timbru pentru a putea încasa de la stat o diferentã de bani din pensie. În alte ocazii, mai multi bãtrâni din Bacãu au fost pãcãliti de un escroc care se recomanda drept inspector sau director la Casa de Pensii. Individul, aflat în cârdãsie cu un alt infractor, le spunea pensionarilor cã se ocupa de recorelarea pensiilor si le pretindea o sumã de bani reprezentând contravaloarea unor timbre si întocmirea documentatiilor necesare ridicãrii diferentei de bani rezultatã dupã recorelare. O altã pensionarã de la tarã a rãmas fãrã economii la CEC dupã ce a fost convinsã de escroc sã lichideze depozitul pe care-l avea în bancã. Dupã ce punea mâna pe bani, pretinsul director si colegul de infractiuni dispãreau. Asa au fost înselati cu mii de lei mai multi bãtrâni, în special din mediul rural, pe care indivizii îi racolau de obicei de la “ocazie”. Pânã la urmã, s-a descoperit cã escrocii erau recidivisti, fiind condamnati în trecut tot pentru înselãciune.

Florentin RADU

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.