spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Chiriasi de lux la ANL cu datorii uriase la intretinere

- Advertisement -

Au datorii de zeci de mii de lei la chirie si utilitati desi au servicii bine platite. Este vorba despre unii chiriasi ai blocurilor ANL Cismea din municipiu, care au fost depistati, in urma unui control al municipalitatii, cu facturi  neachitate de zeci de mii de lei la intretinere.

Desi chiriile la locuintele ANL sunt cu mult mai mici decat cele practicate pe piata libera a inchirierilor de apartamente, unii dintre chiriasii omit sa mai plateasca si datoriile.  Din cele declarate de viceprimarul Viorel Iliuta, printre cei cu datorii se numara si politisti, jandarmi, angajati ai unor institutii publice, agenti de paza sau din sistemul sanitar, dar si directorul adjunct al unei institutii publice. Cea mai mare datorie este de 17.000 de lei si apartine unui gardian de la Penitenciarul Botosani, care nu a achitat de cateva luni nici chiria, nici contravaloarea utilitatilor.
„La ANL Cismea sunt 18 chiriasi cu functii ce au datorii cumulate de la 10 milioane lei vechi la peste 170 milioane lei vechi. Un fenomen pe care l-am sesizat este ca sunt oameni care au absolut toate posibilitatile sa plateasca si nu platesc datoriile atat la Locativa, cat si la utilitati, ceea ce creeaza probleme asociatiilor de proprietari. Locativa trebuie sa urmareasca pe langa chirie si debitele la utilitati”, a spus Viorel Iliuta. Acesta a precizat ca sunt si doua cazuri in care locuintele sunt nelocuite, chiriasii fiind cu platile la zi, dar sunt plecati in strainatate.
„Oamenii presupun ca sunt plecati la munca in strainatate, este vorba despre 10 persoane, in care chiriile sunt, cea mai mare 992 de lei, cea mai mica de 24 lei, in rest 25 de lei, 160 de lei, sume modice. Locuintele sunt goale”, a spus viceprimarul municipiului Botosani.
Verificarile vor avea loc si la locuintele ANL si din celelalte cartiere. „Ne asteptam la astfel de situatii si la celelalte ANL-uri”, a mentionat viceprimarul municipiului. Reamintim ca municipalitatea vrea sa modifice regulamentul de organizare si functionare a serviciului public de administrare a fondului locativ si contractul de delegare de gestiune, pentru a nu se mai inregistra cazuri in care chiriasii acumuleaza datorii imense catre asociatia de proprietari sau furnizorii de utilitati, sau catre Locativa, si stau fara niciun fel de problema in spatiile apartinand municipalitatii.
In contractul pe care Locativa il va incheia cu chiriasii se vor stipula clauze suplimentare, iar in cazul in care in termen de 60 de zile acestia nu achita datoriile, se vor demara procedurile legale pentru recuperarea acestora si rezilierea contractelor. (Petronela Rotariu)

evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.