spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

O romanca bagata in spital de vamesii englezi.

- Advertisement -

A început prigoana românilor | Gabriel Ciochindă, un stomatolog de 35 de ani din Capitală, a povestit pentru Libertatea: «Englezii mi-au terorizat mama!»

Experienţă traumatizantă pentru o româncă de 63 de ani, care a călătorit duminică, 31 martie, în Marea Britanie. Ecaterina Ciochindă, care mergea să-şi viziteze fiica şi nepoţii în oraşul Darlington din nordul Angliei, a fost hărţuită de vameşii englezi pe aeroportul Durham Tees Valley. Britanicii au înjurat-o şi i-au scotocit prin bagaje până când femeia, care e hipertensivă, a leşinat din cauza şocului. Ambulanţa a fost chemată de fiica sa, care şi-a văzut mama întinsă pe podea şi înconjurată de vameşii care, susţine femeia, râdeau!

Englezii au început, neoficial, hăituirea românilor pe care îi întâlnesc la ei în ţară. După campaniile media împotriva noastră, în care jurnaliştii britanici ne-au jignit şi şi-au pus întrebări legate de invazia românilor în Anglia începând cu 2014, când se ridică interdicţiile pe piaţa muncii, e rândul oamenilor să simtă pe pielea lor furia englezilor. Ecaterina Ciochindă, din Bucureşti, a ajuns la spital din cauza “ospitalităţii” britanicilor. Povestea femeii a fost relatată pentru Libertatea de către fiul ei, Gabriel Ciochindă (35 de ani), medic stomatolog în Capitală. “Mama merge de 17 ani în Anglia, în vizită la sora mea, Daniela, care locuieşte acolo din 1993. Până acum n-a avut niciodată vreo problemă, deşi nu vorbeşte engleza. De data asta a fost tratată ca un criminal”, povesteşte Gabriel.

Supracontrol la paşaport

Calvarul Ecaterinei a început la ghişeul de verificare a paşapoartelor de pe aeroporul englezesc. Ofiţerul i-a scanat documentul, apoi a chemat pe cineva care a interogat- o pe româncă. “A întrebat-o prima dată de ce a venit în Anglia. Apoi unde stă şi încă altceva, dar mama n-a înţeles. Oricum, până anul acesta nu i s-au mai pus întrebări. La finalul controlului doar i se zicea «Să aveţi o călătorie plăcută! »”, spune Gabriel. Mama lui a fost lăsată să treacă însă mai departe, iar alţi vameşi au chemat- o în biroul de verificare a bagajului de mână. “Ca să ajungă în Anglia, mama a avut escală în Amsterdam, plus vama din România. Deci ce-ar fi putut să fie suspect cu bagajul ei?”, se întreabă, retoric, Gabriel. Coşmarul nu s-a încheiat însă aici.

Avea tensiunea 22 cu 11!

Femeia a fost lăsată din nou să plece, ajungând, într- un final, la banda de bagaje de cală. “Acolo au trimis pe cineva s-o supravegheze. Mi-a spus că au stat cinci agenţi de securitate la câţiva centimetri de ea, până i-a venit valiza, timp în care au tot interogat- o şi-au şi înjurat- o! Mama era tratată ca o infractoare”, a adăugat Gabriel. Femeia şi-a sunat apoi fiica, pe Daniela, spunându-i că nu înţelege ce i se întâmplă, mai ales că nu ştie engleza. Deşi Daniela a solicitat apoi să poată intra ca să traducă întrebările agenţilor de securitate, nu i s-a permis. Mai mult, paznicii au început să-i desfacă bagajele, iar femeii i s-a făcut deodată rău. “S-au deschis apoi uşile, iar sora mea a văzut-o pe mama leşinată, întinsă pe podea. Cei cinci agenţi erau în jurul ei şi râdeau. Nimeni nu a intervenit. Daniela a sunat la ambulanţă, deşi aeroportul are un serviciu de prim ajutor. Mai mult, mama, care e hipertensivă, avea tensiunea 22 cu 11!” (tensiunea arterială normală este între 11 şi 12 – n.r.).

A fost internată la Terapie Intensivă

Ambulanţa care a venit la aeroport, chemată de fiica Ecaterinei Ciochindă, a transportat- o pe femeie la Darlington Memorial Hospital. “A fost internată la Terapie Intensivă, medicii spunând că era inconştientă şi că şocul a fost unul puternic. După opt ore, au externat-o”, a spus Gabriel. Mama lui a ieşit din spital luni, iar de la aeroport i s-a spus că i s-au controlat bagajele pentru că era suspectată că face trafic de ţigări. “E inadmisibil aşa ceva! Să-ţi scuzi nesimţirea spunând că o femeie de 63 de ani transportă ţigări. În bagaje avea jucării pentru nepoţi şi iepuraşi din ciocolată pentru Paşte!”, a mai spus Gabriel Ciochindă.

Vrea să-i dea în judecată

Familia Ecaterinei Ciochindă a depus, ieri, reclamaţii împotriva angajaţilor de pe aeroportul Durham Tees Valley, la poliţia britanică, dar şi la Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi la Ambasada României la Londra. “Tot ce vreau să obţin acum de la ei sunt imaginile de pe camerele de supraveghere. Vreau să am probele şi vreau să-i dau în judecată”, a mai spus indignat Gabriel Ciochindă.

România, «capitala tuberculozei»

Nu numai de invazia românilor în Marea Britanie s-au speriat jurnaliştii englezi, ci şi de faptul că i-am putea îmbolnăvi de tuberculoză (TBC). Într-un articol publicat de The Sun săptămâna trecută, ziariştii notau că “România este capitala tuberculozei” şi că imigranţii români i-ar putea îmbolnăvi. Mai mult, medicii consulataţi de ei declarau că la noi există o formă de TBC foarte rezistentă la medicamente.

libertatea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.