spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
29-mai-2024

Cătălin Botezatu a fost în pelerinaj la mănăstirile din Sri Lanka: «M-am rugat să-mi întâlnesc dragostea adevărată»

- Advertisement -

În sfârşit, s-a dezlegat misterul dispariţiei subite a lui Cătălin Botezatu (47 de ani), despre care se spunea, săptămâna trecută, că s-ar fi internat într-un sanatoriu. Apropiaţii acestuia, care se dădeau de ceasul morţii că nu mai reuşeau să ia legătura cu Bote, s-au lansat în speculaţii care mai de care mai grozave: că a plecat la o prezentare peste hotare, că s-a internat din cauză că avea probleme ba cu alcoolul, ba cu depresia. Adevărul însă e altul: Cătălin a fugit în Sri Lanka (insulă în sudul Indiei) pentru a se ruga.

În timp ce lumea îi ducea grija în România din cauza dispariţiei sale subite, Cătălin Botezatu îşi căuta liniştea sufletească în templele budiste. Designerul a plecat fără să anunţe pe cineva, aşa cum obişnuia, într-o misiune spirituală în Sri Lanka, unde s-a rugat zeilor. “Am ajuns într-un moment din viaţă în care simţi că ai nevoie de o detaşare totală pentru a-ţi regăsi echilibrul sufletesc prin meditaţie. Nu e vorba aici de nici o depresie, ci de o misiune de regăsire prin penitenţă, retragere şi reculegere. M-am decis brusc să fac acest lucru”, a explicat Cătălin.

A fost binecuvântat de un preot hindus

În periplul său, care a durat o săptămână, Bote s-a rugat la Templul de aur de la Dambulla, apoi la Templul dintelui lui Buddha, din oraşul Kandy şi la statuia zeiţei Parvati. Aici, în mod special, designerul român i-a cerut zeiţei iubirii să-l ajute să-şi găsească jumătatea. Iar răspunsul l-a primit, ce-i drept, din partea unui călugăr de la acest templu. Acesta chiar l-a asigurat pe Bote că va ieşi soarele şi pe strada lui. Dar nu acum. “Am căutat în templul hindus din Kandy statuia care o reprezintă pe Parvati, zeiţa despre care se spune că aduce noroc în dragoste. M-am rugat să-mi întâlnesc dragostea adevărată, acea persoană care să mă iubească pe mine ca om, cu toate calităţile şi defectele mele. Nu îmi doresc o persoană care să fie cu mine doar pentru că sunt Botezatu. Am adus ofrande lui Parvati, iar un preot hindus m-a binecuvântat şi mi-a spus că lucrurile se vor aşeza şi pentru mine în maximum doi ani. Dacă o să-mi întâlnesc jumătatea, o să mă întorc alături de ea la acest templu, pentru binecuvântare”, a declarat Cătălin Botezatu pentru ziarul Libertatea.

A fost în junglă, după elefanţi

Deplasarea lui Bote în Sri Lanka nu a fost dedicată exclusiv meditaţiei şi rugăciunilor. Designerul a profitat de ocazie pentru a se aventura prin junglă, în căutarea elefanţilor din rezervaţia naturală de la Hanarana. “Am văzut zeci de elefanţi, printre care şi o familie cu un pui”, ne-a declarat, mândru, Cătălin.

A băut apă cu puteri de vindecare

La Templul dintelui lui Buddha, Cătălin a luat parte la un ritual de purificare. “Dintele lui Buddha este situat într- o încăpere păzită şi este scos la lumină doar de câteva ori pe an, în cadrul unor procesiuni la care iau parte câteva sute de mii de oameni. În fiecare miercuri, călugării adună apă şi flori într-un vas şi introduc în el relicva sfântă. Despre această apă se spune că are proprietăţi miraculoase de vindecare. M-am numărat printre norocoşii care au luat parte la acest ritual şi am primit să beau apă sfântă”, povesteşte designerul.

libertatea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.