spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Noul prim-ministru al R. Moldova va fi o femeie

- Advertisement -

Au devenit cunoscute unele detalii importante din culisele negocierilor dintre cei trei fosti lideri ai fostei aliante de guvernãmânt.

Astfel, în cadrul ultimei întâlniri ex-premierul Vlad Filat a propus ca o variantã de iesire din impas candidatura dnei Liliana Palihovici la functia de prim-ministru. Propunerea premierului nu a fost respinsã de M. Lupu si M. Ghimpu, acestia însã au conditionat acceptarea respectivei candidaturi cu numirea si a altor femei în viitorul executiv. Tinând cont de rolul crescând al femeii în societate, a declarat Marian Lupu, ar fi un gest motivat ca în exercitiul de vot al noului guvern sã se tinã cont de caracterul obiectiv al acestei situatii subiective si principiale. Potrivit acelorasi surse, din noul guvern vor face parte V. Buliga (PD) pe post de prim-vicepremier, Maria Ciobanu (PLDM) – ministru al Educatiei, Corina Fusu (PL) – ministru al Culturii. Este de asteptat ca noul premier, Liliana Palihovici, sã coopteze în guvern si o femeie din sânul societãtii civile. Numele vehiculat e cel al Maiei Laguta cãreia îi va fi încredintat Ministerul de Interne, pentru a-l umaniza si depolitiza. Ori promovãm principii si valori, ori mergem în anticipate, a declarat sub acoperirea anonimatului unul din fostii lideri ai AIE-2.

Solicitat de presã sã confirme sau sã dezmintã aceastã informatie, ex-premierul Filat a declarat cã, pe alocuri, un asemenea scenariu poate fi unul asumat, dar el nu comenteazã ceea ce scrie presa de partid.

timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.