spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

“Basarabia e România” intrã si în scoli

- Advertisement -

De astãzi, în Bacãu, va demara o interesantã campanie sub denumirea ,,O orã de istorie pentru Basarabia”, actiune ce face parte dintr-un proiect derulat la nivel national sub egida Platformei Civice Actiunea 2012 si a Centrului pentru Culturã, Istorie si Educatie. Aflatã anul trecut în fazã-pilot doar în liceele din Botosani, Bucuresti si Suceava, campania se va tine în acest an în peste 120 unitãti scolare din întreaga tarã, inclusiv din judetul Bacãu.

Scopul actiunii este de a sesiza necesitatea implicãrii active a tinerilor în procesul de “readucere a Basarabiei acasã”. Printre cei peste 10.000 de elevi din toate judetele României se vor numãra si 300 de voluntari de la Colegiul “Mihai Eminescu” din Bacãu, Liceul “Spiru Haret” din Moinesti si Liceul “Grigore Tabacaru” din Hemeiusi care, în perioada 1-5 aprilie 2013, în timpul sãptãmânii ,,Sã stii mai multe, sã fii mai bun!”, vor oferi informatii celor interesati despre trecutul si prezentul provinciei românesti Basarabia, dar si despre realitãtile de la Est de Prut. ,,Vrem sã promovãm mesajul «Basarabia e România» dincolo de înscrisurile pe care le vedem în toatã România. E nevoie ca tinerii sã fie corect informati, iar numãrul mare de elevi participanti confirmã interesul crescut al acestora fatã de solutionarea greselilor istoriei. Aducerea românilor basarabeni acasã este un act de care cu totii suntem responsabil nominal, nu doar politicienii”, a declarat Marius Lulea, co-presedintele Platformei Civice Actiunea 2012.

Persoanele interesate sã se înscrie în calitate de voluntari sau participanti în cadrul acestui proiect pot contacta organizatorii la adresa contact@centrul-cultural-roman.ro. Programa de predare va fi pusã la dispozitie tuturor lectorilor, alãturi de instructiunile proiectului. (Florentin RADU)

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.