spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
02-iun.-2024

Un vasluian a murit în Spania

- Advertisement -

SFÂRSIT Tânãrul în vârstã de 30 ani din Rediu, acuzat cã si-a înjunghiat cumnatul pentru a-si apãra propria viatã, a fost gãsit decedat, vineri, în Spania. Omul plecase sã câstige un ban însã, cel mai probabil, stresul l-a ucis. Rudele sunt disperate. Familia sa este foarte sãracã si nu are bani sã-i aducã trupul acasã, asa cã face apel la opinia publicã pentru a strânge suma necesarã.

Vestea cã Ionel Militaru a fost gãsit mort, în baie, i-a socat pe ai lui. Oamenii cred cã stresul l-a rãpus pe tânãrul în vârstã de 30 de ani. În luna februarie, acesta a fost implicat într-un episod sângeros, atunci când si-a apãrat propria viatã cu cutitul în mânã. La câteva zile dupã ce procurorul de caz a dispus cercetarea lui în libertate, Militaru a plecat la muncã în Spania. A sperat cã acest pas îi va schimba viata atât lui, cât si fratilor sãi. Nu a putut trece, însã, peste cele întâmplate si, cel mai probabil, a cedat. „Ne-a sunat un prieten, cu care plecase în Spania si ne-a anuntat cã l-a gãsit pe Ionel mort în baie. Nu stim ce s-a întâmplat exact, dar bãnuiesc cã oboseala si stresul l-au ucis pe fratele meu. Pur si simplu, nu îmi vine sã cred cã e mort. Plãnuise de ceva timp sã plece în Spania, sã câstige un ban pentru el, pentru noi. Era un om cuminte, la locul lui. Dacã nu ar fi fost provocat atunci de concubinul meu si de fratele acestuia, nu se întâmpla nimic. El s-a apãrat de cei doi. Avea cutitul în mânã pentru cã era la masã, îsi tãia salam. I-a fost teamã. Nu e posibil sã-ti intre un om în casã, sã sarã la bãtaie si tu sã nu te aperi. Era cercetat în libertate, nu era un criminal. Chiar si asa, pe el l-au afectat cele întâmplate. Acum, suntem într-o situatie disperatã. Vã rugãm sã ne ajutati sã ne aducem fratele acasã!”, spune cu lacrimi în ochi Narcisa, sora lui Ionel.

„Îmi pare nespus de rãu cã s-a ajuns la asa ceva!”

Vã reamintim cã scena sângeroasã s-a petrecut la mijlocul lunii februarie, în locuinta surorii autorului. În ziua aceea, iubitul femeii l-a invitat la masã pe fratele sãu, Emanuel Cojocaru din Vaslui, desi cumnatul sãu i-a cerut în mai multe rânduri sã nu mai aducã musafiri în casã. Când a revenit de la lucru, Ionel Militaru i-a gãsit pe cei doi frati la un pahar de bere. Atmosfera a devenit tensionatã, iar situatia a degenerat în momentul în care Narcisa, sora lui, a fost apostrofatã de concubin. Cei doi cumnati s-au luat la ceartã, iar musafirul a intervenit între ei. A urmat o bãtaie generalã, timp în care gazda s-a apãrat cu cutitul în mânã. Când lucrurile s-au mai linistit, unul dintre frati si-a dat seama cã a fost înjunghiat, asa cã oamenii au chemat ambulanta. Cu plãmânul perforat, rãnitul a fost transportat la Iasi cu elicopterul SMURD, pentru a fi operat. În timp ce medicii luptau pentru viata victimei, autorul si mai multi martori dãdeau explicatii în fata procurorului criminalist. „Eu am muncit toatã ziua. Când m-am întors acasã, cumnatul si fratele lui beau bere. Sora mea mi-a pus sã mãnânc. Cumnatul s-a luat de Narcisa, ca de obicei, si eu l-am rugat sã se potoleascã. A ridicat tonul, cã eu de ce mã bag între ei, cã am tupeu. S-a ridicat în picioare, m-am ridicat si eu si i-am spus sã îi fie rusine cã sare la mine la bãtaie. El tipa si mai tare. <<Dacã nu îti convine>>, i-am zis eu, <<sã te duci acasã la tine si sã mã lasi în pace!>>. Fratele lui, aflat în vizitã, a spus cã asa ceva nu e posibil. Au început sã mã loveascã. Eu aveam cutitul în mânã cã voiam sã tai salamul. Ei s-au nãpustit amândoi asupra mea si am pus o mânã la fatã, iar în cealaltã aveam cutitul. În învãlmãseala aceea am simtit o presiune la piept, dar nu mi-am dat seama cã a intrat în cutit. Eu nu am lovit cu cutitul. M-am apãrat cum am putut. Îmi pare nespus de rãu cã s-a ajuns la asa ceva! Eram prieteni buni. Nu era doar cumnatul surorii mele, era si prietenul meu!”, a declarat atunci Ionel Militaru. Anchetatorii au început cercetãri pentru tentativã de omor, dar au luat în calcul si o legitimã apãrare, asa cã autorul era cercetat în stare de libertate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.