spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Misterele crimelor de la Durlesti si Ialoveni (I): „Cociorvã a spus cã nu sunt primul si nici ultimul condamnat pe nedrept”

- Advertisement -

Ucigasul de la Durlesti a comis mai multe crime decât se stie, care sunt ascunse sau pentru care sunt bãgati la închisoare alti oameni. La aceastã concluzie ne conduc mãrturiile lui Andrei Crãciun, condamnat la 21 de ani de detentie pentru primul omor din aceastã serie, sãvârsit în 2007. Fiind transferat recent în arest la domiciliu, Andrei ne relateazã scene cutremurãtoare despre cum actualul sef al politiei din Chisinãu, Sergiu Cociorvã, actualul comisar de Nisporeni, Ion Balcan, si politistul Ghenadie Ababii l-ar fi torturat, cerându-i sã recunoascã cã a ucis. Nevinovãtia sa pare a fi confirmatã atât de lipsa de probe din dosar, cât si de mãrturiile victimelor care l-au vãzut pe asasin.

„Mergea ca un urs, nu era chel”

În jurul orei 21.40 a zilei de 30 iulie 2007, Stefan Cherescu si Razan Djaniev se plimbau printr-o plantatie din Durlesti, unde Stefan detinea câteva rânduri de vitã de vie. Pe neprins de veste, ei au auzit un zgomot într-un tufis. N-au mai reusit sã vadã ce se întâmplã, când în fatã le-a apãrut un tip înarmat, care a tras în ei. Ciuruit în gât, Stefan s-a stins repede, însã Razan îsi aminteste cã a cãzut de durere în genunchi si, speriat, a ridicat ochii… Necunoscutul i-a pus arma în piept si a mai împuscat odatã. Apoi a mai tras un glonte în Stefan si, ridicând de jos lanterna celor doi, si-a cãutat de treabã.

Din relatãrile lui Razan, asasinul este probabil cel care, în anii urmãtori, a bãgat în sperieti suburbiile capitalei: „Era înalt, bine fãcut, cu o constitutie atleticã si mergea ca un urs. Era tuns scurt, dar nu chel. Purta haine si bocanci militari, cu sireturi scurte. Mânuia arma cu usurintã si repeta cuvântul „suka”, declara Djaniev presei si ofiterilor de urmãrire penalã.

Martori ignorati si amenintati, probe inventate…

Cu toate acestea, chiar în seara crimei, politia a pus ochiul pe Andrei Crãciun, tatãl unui copil de aproape doi ani, care nu semãna deloc cu individul descris de Djaniev. Dupã cum confirmã Crãciun si alti martori, în acea zi, el s-a îmbãtat cu vecinul sãu, Andrei Tuscã. S-au despãrtit mai devreme, iar spre searã au decis sã se reîntâlneascã. Filip Digori, avocatul lui Crãciun, afirmã cã pe la ora 21.30, adicã cu zece minute înainte de a se produce crima, Crãciun a intrat într-un magazin din apropierea casei si a bãut o bere. Despre aceasta, avocatul ar fi aflat de la directorul magazinului, Baciu. „Directorul mi-a spus cã politistii l-au amenintat cã va rãmâne fãrã afacere dacã nu-si va tine gura, dar cu mine el a vorbit. Mi-a spus cã Andrei, având chef de vorbã, a mai stat putin acolo, apoi a cumpãrat o bere mare si a plecat la Andrei Tuscã”, sustine Digori. Familia Tuscã confirmã cã Crãciun i-a vizitat, cã a bãut bere si la ei, dar cã nu s-a retinut mult. Fiind târziu, pe la ora 22.00, adicã dupã producerea crimei, sotia gazdei l-a rugat sã plece. În opinia lui Digori, mãrturiile lui Baciu si Tuscã au fost ignorate în cadrul urmãririi penale, deoarece acestea ar fi contrazis totalmente învinuirea.

timpul.md

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.