spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Ponta îi răspunde lui Băsescu: Face declaratii ABERANTE. Nu-l PROVOCAȚI, se pricepe la TOATE

- Advertisement -

Într-o interventie la RTV, premierul Victor Ponta a spus cã nu ia în serios afirmatiile presedintelui Traian Bãsescu, care a sustinut cã actuala coalitie majoritarã face presiuni pe institutiile statului. Seful statului “se bagã în lucruri în care nu are nicio autoritate”, a arãtat Ponta. “Nu-l provocati, nu-l întrebati de cresterea lalelelor, de campionatul de fotbal din Venezuela cã se pricepe la toate”, a mai spus, ironic, premierul.

Premierul Victor Ponta a anuntat cã va face sãptãmâna viitoare, în calitate de ministru interimar de Justitie, propunerile pentru sefia Parchetului General si a DNA, însã dupã o consultare cu presedintele Bãsescu si cu membrii sectiei de procurori ai CSM astfel încât noile propuneri sã nu mai fie respinse.

“Sunt gata sã fac propunerile sãptãmâna viitoare, dar nu vreau sã fac douã propuneri care sã fie si ele respinse”, a anuntat Ponta.
Întrebat dacã se va consulta si cu presedintele, Ponta a rãspuns: “Îl voi întreba”.  “Pot sã-i propun si pe sfintii Petru si Pavel, dar dacã nu sunt discutati înainte cu presedintele, le gãseste domnul Bãsescu ceva la dosar si îi respinge”, a spus premierul.

El a comentat si acuzatiile presedintelui Bãsescu referitoare la presiunile pe care le-ar exercita USL asupra unor institutii ale statului. “Eu as pune presiune pe Traian Bãsescu sã nu mai facã asemenea declaratii aberante. Ar trebui sã fie un pic mai responsabil. Dacã l-as lua în serios, l-as întreba ce Daniel Morar, pe doamna Stanciu de la ICCJ, pe domnul Maior de la SRI, pe domnul Melescanu de la SIE dacã punem noi presiune pe ei (…) Eu n-as putea sã fac o asemenea afirmatie fãrã sã dau un indiciu concret. Faptul cã presedintele Bãsescu e neserios nu e o scuzã sã fiu la fel de neserios”, a spus Victor Ponta.

Acesta a tinut sã precizeze cã Mona Pivniceru a fost un ministru foarte bun si nu o “catastrofã” pentru justitie cum a sustinut Traian Bãsescu.

“Nu-l provocati, se pricepe la toate”

Mona Pivniceru a fost un foarte bun ministru al Justitiei si stiti câtã valoare au spusele lui Traian Bãsescu: el zice o datã de bine, o datã de rãu, apoi te reavalueazã”, a spus Ponta.

Totodatã, premierul a contestat dreptul sefului statului de a cere Guvernului o politicã mai fermã de creare de locuri de muncã. “Domnul Bãsescu se bagã în lucruri în care nu are nicio autoritate. Dumnealui combate somajul angajând oameni care taie frunzã la câini pe bani publici: Cristian Diaconescu, Sebastian Lãzãroiu si altii”, a mai spus Ponta, precizând cã a remarcat cã seful statului si-a mai luat doi consilieri “pe Gabriel Berca si încã unul”.

“Dânsul aruncã cu vorbele. Nu-l provocati, nu-l întrebati de cresterea lalelelor, de campionatul de fotbal din Venezuela cã se pricepe la toate.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.