spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

Coreea de Nord RĂSPUNDE manevrelor SUA: Liderul Kim Jong-un a dat ordin să se facă pregătiri pentru ATACURI cu rachete

- Advertisement -

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a dat ordin vineri să se facă pregătiri pentru atacuri cu rachete strategice împotriva continentului american şi a bazelor Statelor Unite în Pacific, ca răspuns la zborurile de antrenament cu bombardiere „invizibile” de tip B-2, pe fundalul tensiunilor din peninsulă.

În cazul unei provocări „nesăbuite” din partea americanilor, forţele nord-coreene „trebuie să lovească fără milă continentul american (…), bazele militare din Pacific, inclusiv Hawaii şi Guam, şi pe cele care se află în Coreea de Sud”, a declarat Kim Jong-un, citat de agenţia oficială KCNA.

Coreea de Nord nu dispune de tehnologia care să îi permită să lanseze rachete asupra unor ţinte aflate la o distanţă atât de mare, apreciază o majoritate a experţilor.

Potrivit unei surse militare sud-coreene, citată vineri de agenţia sud-coreeană Yonhap, „o intensificare clară” a unor mişcări de vehicule şi persoane a fost detectată la instalaţii nord-coreene de lansare de rachete.

În timp ce tensiunile sunt în creştere în peninsula coreeană, două bombardiere invizibile B-2 au executat zboruri de antrenament joi deasupra Coreei de Sud pentru a sublinia angajamentul american faţă de alianţa militară cu Seulul, în caz de agresiune din partea Nordului.

Kim a declarat că zborurile bombardierelor invizibile au fost mai mult decât o demonstraţie de forţă şi că ele echivalează cu un „ultimatum (al americanilor) arătând că ei vor cu orice preţ să declanşeze un război nuclear”.

mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.