spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Bârladul renuntã la deseurile electrice si electronice

- Advertisement -

ACTIUNE Pe 29 si 30 martie, între orele 9.00 si 16.00, Asociatia RoRec împreunã cu Primãria municipiului Bârlad vin în sprijinul bârlãdenilor care detin deseuri electrice si electrocasnice (DEEE,) grele sau voluminoase, cu un nou serviciu de colectare gratuitã.

Cetãtenii, institutiile publice, operatorii economici care vor sã se debaraseze în mod corect de echipamentele uzate din casã sau din birou sunt invitati sã sune la telefon 0731 263 598, unde va veni, dupã o programare prealabilã, serviciul de preluare gratuitã de la domiciliu. Programarea se face în intervalul 28-31 martie între orele 9.00 si 17.00. În plus, în cadrul actiunii „Locul deseurilor nu e în casã. Trimite-le la plimbare!” cetãtenii care doresc sã renunte la aceste deseuri au la dispozitie cinci puncte fixe de colectare, care vor fi amplasate în urmãtoarele locatii: Piata Micã (B-dul Epureanu), Piata Centralã (Piata 9 Mai), str. 1 Decembrie intersectie cu str. Ion Codrescu (Podul Verde), Magazin Interex (în spate) si str. Dragos Vodã intersectie cu str. Mihai Eminescu. „Este esential ca importanta colectãrii si reciclãrii acestor deseuri sã fie înteleasã de cât mai multi dintre noi, pentru cã este vorba despre mediul în care trãim, despre calitatea vietii noastre, despre sãnãtate, dar si despre un grad firesc de civilizatie spre care tindem”, a declarat Cristian Oprea, manager regional al Asociatiei Rorec, prezent ieri la Primãria Bârlad. Cetenii care vor depune deseuri electrice în cadrul acestei actiuni vor participa la o tombolã cu premii. Acestea sunt: opt cafetiere, opt mixere, trei cuptoare cu microunde si opt masini de cãlcat. Câstigãtorii vor fi anuntati la tragerea lasorti care va avea loc pe 30 martie, la sala de sedintã a Primãriei Bârlad. De asemenea, se oferã si câte patru bonuri de masã, în valoare de 10 lei fiecare pentru cetãtenii care dau la colectare lãzi frigorifice, frigidere, masini de spãlat (în general ehipamente voluminoase), iar pentru alte echipamente uzate de dimensiuni mijlocii (televizoare, masini de spãlat mici, etc., se dau câte douã bonuri de masã. Pentru restul echipamentelor se dau bilete la tombolã. De remarcat cã în cadrul colaborãrii dintre Primãria Bârlad si Asociatia RoRec, începutã anul trecut, s-au colectat circa 7 tone de asemenea aparaturã electrocasnicã. Tinta stabilitã prin proiect este de 4 kg/locuitor, iar anul trecut s-au colectat doar 2 kg/locuitor. De aceastã actiune rãspunde din partea primãriei locale ing. Olga Ungureanu, sefa Serviciului Gospodãrie Localã si Spatii Verzi.

Colectarea gratuitã a obiectelor electrice si electrocasnice iesite din uz se va face pe baza programãrilor adunate în decursul unei luni, la cele douã numere de telefon amintite, respectiv în prima zi de sâmbãtã a fiecãrei luni. Pentru luna martie, colectarea va avea loc sâmbãtã, 2 martie 2013.

Acest serviciu este destinat comunitãtii bârlãdene, în vederea facilitãrii procesului de colectare a deseurilor electrice si electronice. Primãria municipiului Bãrlad si Asociatia RoRec le oferã cetãtenilor, prin acest nou serviciu, încã o modalitate prin care se pot debarasa corespunzãtor de echipamentele uzate, în afara actiunilor de colectare a DEEE-urilor din cadrul campaniei „Locul deseurilor nu este în casã. Trimite-le la plimbare”.

„Sã ne dorim un oras mai curat si mai putin poluat nu e suficient. De aceea Asociatia RoRec este în permanentã cãutare de modalitãti prin care sã usureze procesul de colectare pentru cetãteni, institutii publice, operatori economici. Prin acest nou serviciu de colectare gratuitã de la domiciliu, ne dorim sã venim încã o datã în sprijinul bârlãdenilor care au deseuri EEE voluminoase sau grele. Tot ce trebuie sã facã este sã ne sune – de restul ne ocupãm noi!”, a declarat Florin Popa, reprezentant zonal al Asociatiei Române pentru Reciclare RoRec.

În anul 2012, Asociatia RoRec, cu sprijinul autoritãtilor locale, a derulat 15 actiuni de colectare în judetul Bãrlad, în cadrul cãrora s-au colectat peste 100.000 de kilograme de deseuri electrice si electrocasnice.

Pentru mai multe informatii despre actiunile întreprinse de cãtre Asociatia RoRec în scopul colectãrii DEEE si a educãrii publicului în acest spirit, accesati www.rorec.ro. De asemenea, pentru a simti pulsul comunitãtii create la nivel national de cãtre Asociatia RoRec, puteti vizita si adresa de facebook.com/AsociatiaRoRec.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.