spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

Piturca si Mutu la un pas de bataie!

- Advertisement -

Adrian Mutu, decarul României, şi selecţionerul Victor Piţurcă au fost la un pas să se ia la bătaie: «Mă, ia-ţi geanta şi să nu te mai prind la naţională!»

O întâmplare halucinantă, consumată cu doar câteva zile înainte de meciul României cu Ungaria şi petrecută la Mogoşoaia, în cantonamentul naţionalei, explică, în parte, decizia lui Victor Piţurcă (56 de ani) de a nu-l titulariza pe Adrian Mutu (34 de ani) şi cu Olanda. Selecţionerul şi vedeta tricolorilor s-au certat la cuţite şi doar intervenţia lui Mircea Sandu, şeful FRF, l-a salvat pe “Briliant” de la excluderea din lot.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în sânul naţionalei înainte de dubla dazastruoasă cu Ungaria şi Olanda, în urma căreia România a adunat doar un punct chinuit? Ziarul Libertatea a aflat, din surse federale, că între Piţurcă şi Mutu au ieşit scântei. De la ce a plecat totul? “Adrian a venit în ţară cu două zile mai devreme decât era programată reunirea tricolorilor, adică sâmbătă, 16 martie. Avea o problemă de rezolvat în Bucureşti, afaceri ceva, şi s-a dus glonţ la selecţioner.«Nea Piţi, vreau să vin mai devreme la Mogoşoaia, să dorm aici». «De ce, mă, ce-ai păţit?», l-ar fi chestionat bănuitor «Satana». «Am de rezolvat o treabă după-amiază, apoi vin şi mă bag la somn. Şi stau şi mâine, iar luni începem pregătirea. Nu vreau să mai rămân în oraş, cine ştie ce se mai întâmplă…», a răspuns «Briliantul». «Bine, mă, vino. Dar vezi că aici nu e ca la cârciumă, vii şi pleci la orice oră, chiar dacă o faci cu o zi înainte de reunire», i-a transmis Piţurcă. Zis şi făcut, dar să vedeţi ce nebunie a ieşit…”, ne-au dezvăluit surse din anturajul FRF.

Se retrăgea dacă nu intervenea «Naşu’»

“În a doua parte a zilei, în cantonament la Mogoşoaia, a intrat o maşină. Mutu s-a suit şi dus a fost. Scandalul a izbucnit la întoarcere, deşi Adrian nu întârziase cine ştie cât. Din senin, probabil vrând să demonstreze că el e şeful, Piţurcă s-a luat de jucător: «Mă, ţiam zis să mă anunţi când vii, că nu eşti la hotel…». «Păi, ce-am făcut, nea Piţi? Nu ţi-am zis că voi lipsi câteva ore?», i-a replicat, iritat, Mutu. N-a mai durat mult şi, după câteva minute, timp în care au început să ţipe unul la altul, Piţurcă a izbucnit: «Mă, ia să-ţi iei geanta şi să pleci. De tot! Să nu te mai prind la naţională. Păi, ce facem? Tu m-ai convocat pe mine sau eu pe tine? Lasă că am eu grijă de tine! Ce, esti beat?», i-a transmis, încruntat, selecţionerul”, continuă dezvăluirea surselor noastre.

“În acel moment, Adrian, care nu băuse nimic, a fost la un pas să sară la bătaie, s-a abţinut cu greu, nu înţelegea de ce îl jigneşte Piţi degeaba. S-a calmat totuşi… Apoi, s-a gândit să părăsească Mogoşoaia. Întrun final, l-a sunat pe Mircea Sandu, i-a povestit toată întâmplarea, iar «Naşu’ » l-a sfătuit să rămână. Şeful FRF l-a abordat imediat pe Piţurcă şi spiritele s-au liniştit. Aparent… Oricum, dacă Sandu nu-i lua apărarea, Adi era decis să facă o conferinţă în care să dea totul pe faţă şi să anunţe că se retrage de la naţională”, ne-a povestit un personaj de la Casa Fotbalului.

L-a folosit cu Ungaria, l-a umilit cu Olanda

Victor Piţurcă şi-a făcut simplu calculele înainte de meciuri. Potrivit aceloraşi surse federale, Piţurcă n-a uitat de conflictul cu Mutu. Din contră. “Piţi a folosit cea mai bună formulă cu Ungaria. Ştia că acolo poate da lovitura. L-a băgat pe Mutu din primul minut şi na greşit, pentru că Adrian a dat gol din penalty. Apoi, în Olanda, şi-a bătut joc de el. L-a anunţat luni că va fi titular la Amsterdam. Marţi dimineaţă, i-a zis că va rămâne pe bancă, după care, la prânz, l-a anunţat din nou că va fi titular, pentru ca, peste puţin timp, să-i transmită ca fi, de fapt, rezervă! Şi-a bătut joc de el. Mai ales că l-a introdus, ulterior, pe teren, la 3-0 pentru Olanda. O ruşine! N-aţi văzut ce nervos era Mutu?”, ne-au dezvăluit sursele noastre.

libertatea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.