spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
Vaslui
02-iun.-2024

APEL LA RUGÃCIUNE SI SOLIDARITATE

- Advertisement -

Enoriasii din Parohia Sãrãteni cer ajutor opiniei publice, dar si conducerii tãrii, în speranta cã, prin rugãciune si dovezi simple de solidaritate, lacrimile si suferinta lor îi vor îndupleca pe mai-marii Bisericii sã le lase preotul în pace. Si asta dupã ce, zilele trecute, un executor judecãtoresc a încercat sã-l scoatã din casa parohialã pe preotul caterisit Dumitru Turcanu. Împreunã cu alti doi colegi, acesta a fost aspru pedepsit pentru cã a dat Episcopia Husilor în judecatã si a scos la ivealã o serie de nereguli în actele contabile.

Credinciosii din Parohia Sãrãteni, greu încercati în ultima vreme, dupã ce preotul lor, Dumitru Turcanu, a fost caterisit pentru îndrãzneala de a-si cere drepturile bãnesti în instantã, cer ajutor conducerii tãrii, dar si tuturor românilor. Oamenii au fãcut un apel la rugãciune si solidaritate, convinsi fiind cã strigãtul lor de disperare va fi auzit si înteles de opinia publicã, dar mai ales de mai-marii Bisericii. Suntem în Postul Pastelui, însã cei din Sãrãteni au inimile grele. „Suntem disperati! Ne iubim foarte mult preotul! Nu vrem sã-l pierdem, nu îl lãsãm sã plece! A fãcut multe pentru noi, pentru bisericã. A muncit ca un rob, nu s-a plâns nicio clipã. Singura lui gresealã, în fata celor de la Episcopie, e cã a spus lucrurilor pe nume si nu s-a lãsat pãcãlit. Ca orice om care munceste, si el primeste un salariu. Când a vãzut cã una lua în mânã si alta scria pe hârtie, a cerut explicatii. Nimeni nu l-a bãgat în seamã la Episcopie. Ce era sã facã?! Sã tacã?! Sã închidã ochii si sã-i lase pe altii sã-i fure dreptul?! Nu se poate, oameni buni! Din pãcate, doar trei preoti din judet au avut curajul sã dea în vileag lucrurile astea, iar acum plãtesc scump. I-au caterisit, acum îi dau afarã din casele parohiale, din biserici! Cum e posibil asa ceva?! Casa parohialã este a noastrã, la biserici tot noi am muncit si am contribuit! Stim cã românii care au aflat de suferinta noastrã nu vor rãmâne indiferenti si se vor ruga pentru noi si pentru preotii nostri, pe nedrept pedepsiti, Bunului Dumnezeu!”, au spus localnicii. Marti dimineatã, la Sãrãteni a fost prezent un executor judecãtoresc, care a încercat sã-l evacueze pe preot din casa parohialã si sã preia inventarul din cele trei biserici. Oamenii s-au opus si preotul caterisit a rãmas, deocamdatã, în casa parohialã. E clar însã, pentru toatã lumea cã reprezentantul statului va reveni în sat sã aplice decizia instantei. Mai mult decât atât, în localitãtile Bozia si Blãgesti, credinciosii asteaptã cu îngrijorare ca, înarmat cu ordonantã presedintialã de evacuare pentru preotii lor, executorul judecãtoresc sã ajungã si la ei. Sunt în stare de alertã zi si noapte.

APEL LA RUGÃCIUNE SI SOLIDARITATE

„Iisus Hristos a fost vândut de Iuda si rãstignit de preoti si farisei!”

„Umilul Pãrinte Turcanu Dumitru din Parohia Sãrãteni a fost vândut de fratii lui preoti, judecat si pedepsit cu pedeapsa maximã „caterisirea” de fariseii în sutane preotesti, pe care nu-i mai crede si nici nu-i mai iubeste nimeni. Noi, cei peste 450 de enoriasi ai Parohiei Sãrãteni, care ne iubim si stimãm pãrintele paroh, cu ochii în lacrimi, cu inima frântã si îndureratã, vitregiti si deznãdãjduiti, facem apel cãtre toti fratii nostri crestini ortodocsi, cãtre toti preacucernicii pãrinti de bunã, dreaptã si adevãratã credintã din România! Cãtre Presedintele si Prim-Ministrul României, cãtre toate mãnãstirile, preacuviosii preoti cãlugãri, cãtre cinstitele mãicute ale României, sã solidarizeze cu noi si sã ne ajute pe orice cale cum îi va lumina Bunul Dumnezeu întru Dreptate, Iubire, Iertare si Credintã!

Ajutati-ne, fratilor, rugati-vã în Postul Mare al Sfintelor Pasti, ca iubirea de Dumnezeu sã ne aducã liniste si pace sfântã, dreptate si absolutã desãvârsire!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.