spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

SECRETUL INCREDIBIL DESPRE ANGELA MERKEL! Reactii asprinse la nemti

- Advertisement -

Originile poloneze ale cancelarului Germaniei

Arborele genealogic al cancelarului Angela Merkel a stârnit reactii asprinse în Polonia. Ludwig Kazmierczak, bunicul sefei guvernului de la Berlin, era polonez si a luptat împotriva Germaniei în Primul Rãzboi Mondial.

În ultima vreme, polonezii au dezvoltat o slãbiciune pentru cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Potrivit celui mai important cotidian polonez, “Gazeta Wyborcza”, bunicul acesteia, ar fi luptat împotriva germanilor ca soldat în 1918.

Pe timpul Primului Rãzboi Mondial, teritoriul actual al Poloniei era divizat între Germania, Rusia si Imperiul Habsburgic. Bunicul Angelei Merkel a luptat pentru reaparitia Poloniei ca stat pe harta lumii.

Polonezii pun mare pret pe originea politicienilor. Însã descoperirile nu sunt întotdeauna pozitive, ca în cazul Angelei Merkel. În urmã cu opt ani, presa polonezã a aflat cã bunicul premierului Donald Tusk fãcuse parte, pe timpul Germaniei naziste, din Wehrmacht. Desi bunicul fusese recrutat împotriva vointei sale, stirea l-a pus pe Tusk într-o luminã nefavorabilã, pierzând lupta pentru presedintie în favoarea lui Lech Kaczynski.

Istoria familiei

Bunicii Angelei Merkel, Greta (Margareta) Kasner si Ludwig Kasner (Kazmierczak), împreunã cu fiul lor, Horst Kesner, tatãl cancelarei

Bunicul Angelei Merkel provenea din Poznan. Dupã investigatii amãnuntite, jurnalistii au descoperit cã Angela Merkel are un vãr în Polonia. Zygmunt Rychlicki este un contabil pensionat. Stia cã are rude îndepãrtate în Germania, dar nu se astepta ca printre acestea sã se numere si cancelarul Germaniei.

Abia la mijlocul lunii martie, când presa polonezã a publicat arborele genealogic al Angelei Merkel, Zygmunt Rychlicki a aflat care este numele de fatã al acesteia – “Kasner” – si a dedus legãtura. A gãsit ulterior o scrisoare de la tatãl Angelei Merkel, Horst Kasner, precum si câteva fotografii în care apare bunicul cancelarului Germaniei.

Aceste imagini au avut un ecou pozitiv în Polonia, întrucât bunicul cancelarului purta o uniformã elegantã, deschisã la culoare. Pentru istoricii polonezi acest detaliu a demonstrat faptul cã Ludwig Kazmierczak a fost soldat în armata polonezã, care a luptat în Primul Rãzboi Mondial de partea Frantei, împotriva Germaniei.

Fotografia pare a fi fãcutã în primãvara anului 1919, în Poznan, la scurt timp dupã ce Polonia si-a recîstigat independenta. Ludwig Kazmierczak se întorsese din nordul Frantei, unde luptase împotriva trupelor germane. Kazmierczak a revenit la Poznan împreunã cu logodnica lui de origine germanã, Margareta. Ulterior, cei doi au emigrat la Berlin, unde si-au schimbat numele de familie din “Kazmierczak” în “Kasner”.

Vãrul Angelei Merkel, Rychlicki, si-l aminteste bine pe bunicul cancelarului. Si dupã emigrare, acesta a pãstrat legãtura cu partea polonezã a familiei. Ludwig si Margareta Kasner au vizitat destul de des familia din Poznan în anii ’30. În ciuda faptului cã si-a schimbat numele, bunicul Angelei Merkel a rãmas fidel rãdãcinilor sale poloneze.

Rude îndepãrtate

Ulterior a existat un schimb de corespondentã cu Horst Kasner, fiul lui Ludwig si tatãl Angelei Merkel. “Ne-a scris din Templin si ne-a povestit si despre copiii lui”, inclusiv despre Angela, care studia chimie la vremea respectivã, relateazã Rychlicki.

Indiferent de cât de slabe sunt în prezent legãturile familale, Zygmunt Rychlicki si sotia sa, Denise, sunt onorati de neasteptata relatie cu cancelarul Germaniei. Cu toate acestea, au precizat cã nu au de gând sã o contacteze. Sunt constienti cã are lucruri mult mai importante de fãcut. Însã dacã Angela Merkel sau rudele acesteia vor dori vreodatã sã viziteze familia Rychlicki, sunt oricând binevenite.

capital.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.