spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

VIDEO!!! O stradă prea îngustă, motiv de petiţie a unor sudişti la primarul Bacinschi

- Advertisement -

locuitorii din cartierul Sud, zona caselor de langă centura Focşaniului, sunt nemulţumiţi că Primăria le face străzi prea înguste u oamenii care locuiesc pe străzile Soveja şi colonel N. Vasilescu au fost ieri să-i ceară rezolvare primarului Decebal Bacinschi

Mai mulţi cetăţeni din cartierul Sud au venit ieri la Primărie să se plangă de amenajările alandala făcute la străzi şi trotuare. Focşănenii care au case pe străzile Soveja şi colonel N. Vasilescu susţin că lăţimea străzilor nu este cea normală, de 8 metri, ci de numai 6,20 metri, şi că trotuarele au fost modificate, pană acum, de trei ori. De altfel, ieri în zonă se puteau vedea cele trei şanţuri făcute de muncitorii Vega 93 Galaţi pentru modificarea trotuarului. Oamenii acuză că la mijloc ar fi vorba de interese imobiliare, comentand că în zona caselor ar fi primit teren şi un controversat proprietar de agenţie imobiliară din Focşani, preocupat cu acapararea terenurilor libere de printre blocuri şi nu numai. “Suntem nemulţumiţi de lăţimea străzii care, în loc de 8 metri, are 6,20 metri. Nu ştiu după ce criterii au decis, toate străzile au 8 metri între borduri, numai acolo are 6,20 metri. Să vedeţi la Biserică ce diferenţă este, prima dată au pus bordura normal, au scos-o apoi. Este o neglijenţă a Primăriei. Au pus prima dată bordurile într-un fel şi apoi Primăria a spus că nu, că trebuie cu un metru mai înspre stradă. Ne afectează, că dacă sunt două maşini, a treia nu mai poate trece. Sau dacă vine o maşină de pompieri”, ne-a spus Costel Robu, un focşănean care locuieşte în zonă.

Bacinschi: “Dacă a greşit la trotuar, e treaba lor”

Împreună cu alţi vecini, oamenii au venit ieri la Primăria Focşani, pentru a cere şefei de la Investiţii, Cristina Costin, să lărgească strada şi să schimbe pragurile de intrare în curţi, mult prea înalte. “Strada colonel N. Vasilescu este o stradă îngustă, trotuarul are 1,20 metri. Nu vreţi să puneţi copaci pe spaţiul rămas între trotuar şi curţi?”, i-a întrebat Costin pe cetăţenii nemulţumiţi care, în continuare, au cerut lărgirea căii de acces. Prezent la discuţii, primarul Decebal Bacinschi a cerut ca proiectantul să meargă în teren şi să vadă cum se poate rezolva problema oamenilor. “Să se ducă proiectantul în teren şi, dacă este posibil, să se mărească strada. Cand sunt mai mulţi beneficiari, aşa cum este în acest caz, fiecare vrea în alt fel. Dacă va fi posibil, vom rezolva problema aşa cum doresc oamenii. Vega Galaţi lucrează în zona de Sud şi, pană acum, a lucrat bine, a făcut fundaţie ca lumea. Vega are obligaţia să respecte proiectul, dacă a greşit la trotuar, e treaba lor. Vom vedea la recepţie”, ne-a spus şi primarul Decebal Bacinschi. (Iulia CREŢU)

Pe platforma web tv a ZdV puteţi urmări imagini despre acest caz.

ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.