spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Criminalul din Oituz care si-a omorât tatãl a fost extrãdat din Austria

- Advertisement -

Dupã trei ani de cãutãri, a fost prins autorul crimei din comuna Oituz. Bãrbatul care si-a omorât tatãl în bãtaie a fost gãsit la Viena. Suspectul a încãlcat legea, iar austriecii l-au retinut. Când l-au verificat în baza de date, au vãzut cã bãrbatul era cãutat în România pentru omor.

Ramona IONESCU

Tânãrul din comuna Oituz care în anul 2010 si-a omorât tatãl în bãtaie a fost extrãdat din Austria. Dupã comiterea faptei, Cristian N., de 28 ani, s-a fãcut nevãzut si a fost dat în urmãrire internationalã pentru omor calificat. Dupã trei ani, criminalul a fost depistat în Austria în urma cooperãrii politienesti internationale si a fost extrãdat în vederea cercetãrilor. Cristian N. a ajuns în atentia politistilor pe 13 aprilie 2010, atunci când Inspectoratul de Politie Judetean Bacãu a fost anuntat cã Gheorghe N., de 60 ani, din comuna Oituz, a fost gãsit mort în casã, prezentând pe corp urme de violentã. Cercetãrile au stabilit cã, pe 11 aprilie 2010, Cristian N. s-a certat cu tatãl sãu si l-a bãtut pe bãtrân pânã l-a lãsat fãrã suflare. Bãtrânul avea coastele rupte si organele interne strivite. Probele prelevate din locuintã de cãtre criminalisti l-au indicat drept autor al crimei pe fiul bãrbatului decedat.

Criminalul se ascundea în Viena

Fapta a fost descoperitã dupã douã zile, timp suficient pentru fiul criminal sã pãrãseascã tara. Fiind principalul suspect în acest caz, pe numele lui Cristian N. a fost emis imediat un mandat de arestare preventivã în lipsã si mai apoi un mandat european de arestare. “Ca urmare a cooperãrii politienesti internationale, suspectul a fost depistat de cãtre autoritãtile austriece în Viena si extrãdat pentru continuarea cercetãrilor. La extrãdare, autoritãtile austriece au semnalat faptul cã suspectul are un comportament violent, fapt ce a impus luarea unor mãsuri de sigurantã sporite pe timpul transportãrii sale. Bãrbatul de 28 ani a fost prezentat Tribunalului Bacãu pentru confirmarea mandatului de arestare preventivã”, a declarat inspector principal Narcisa Butnaru, purtãtor de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacãu. Rudele criminalului le-au explicat politistilor, dupã comiterea crimei, cã fiul acestuia mai fusese plecat în strãinãtate si din cauza firii sale violente a mai avut probleme cu politia.

Acum, dupã aproximativ trei ani de la oribila faptã, criminalul a fost descoperit accidental de cãtre politisti. Se pare cã bãcãuanul Cristian N. a comis un furt în Austria, a fost prins de politie, iar când a fost verificat în baza de date, austriecii au aflat cã bãrbatul este cãutat în România pentru omor. Dacã va fi gãsit vinovat, presupusul criminal din Oituz riscã o pedeaspã cu închisoarea cuprinsã între 15 si 25 ani.

ziaruldebacau.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.